پایگاه خبری دنیای سرمایه

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از این مجتمع؛

با تولید و فرآورش روزانه ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز، رکورد جدید به ثبت رسید

تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت، ۸۴۵ میلیون مترمکعب است؛ اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم؛ در واقع، بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه‌ به نقل از شرکت ملی گاز ایران، محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از این مجتمع، با بیان این مطلب و با با اشاره به این‌که ۷۰ درصد گاز کشور از مجتمع گازی پارس جنوبی تأمین می‌شود، اظهار داشت: از ۸۵۰ تا ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدشده، ۵۹۰ میلیون مترمکعب آن در این مجتمع و در ۲ سایت یک و دو  تولید می‌شود.

وی ادامه داد: این همه در حالی است که به همراه گاز تولیدی، میعانات گازی، گاز مایع، گوگرد و اتان نیز تولید می‌شود و این، نشان‌دهنده نقش بالای مجتمع گازی پارس جنوبی در اقتصاد کشور است.

جولایی در ادامه، افزود: در واقع، مجتمع گازی پارس جنوبی علاوه بر تأمین گاز و انرژی کشور، چرخ اقتصاد کشور را نیز می‌چرخاند؛ در واقع، گاز تولیدی در پارس جنوبی، معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام است.

پیچیدگی تأمین قطعات به‌واسطه شرایط ویژه کنونی

مدیر هماهنگی و‌ نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: ۱۳ پالایشگاه گازی در قالب ۲۲ فاز در پارس جنوبی داریم که تأمین قطعات آن‌ها با تکنولوژی خاص و پیشرفته که دارد، پیچیدگی‌های خاص خود را نیز دارد؛ ضمن این‌که این قطعات اغلب از داخل کشور تأمین می‌شود و پیمانکاران متعدد داخلی در این زمینه، در حال فعالیت هستند.

جولایی با بیان این‌که هر دو یا سه روز یک‌بار، یک مناقصه جدید در مجتمع گازی پارس جنوبی در این ارتباط اجرایی می‌شود، گفت: اهمیت پارس جنوبی در تأمین گاز کشور بسیار زیاد است و جلسات فشرده و اقدامات متعددی روزانه در این‌جا در حال انجام است که از نظر پیچیدگی و حجم کاری، با کمتر جایی قابل مقایسه است.

نقش کلیدی پارس جنوبی در تأمین گاز کشور

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر این‌که ۷۵ درصد سبد انرژی کشور گاز است و منابع دیگر همه با هم ۲۵ درصد سهم دارند، گفت: در تابستان، مصارف خانگی، تجاری و صنایع جزء حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب است، اما اکنون به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و این افزایش شدید مصرف در این بخش‌ها، فشار به تأمین گاز بقیه بخش‌ها، ازجمله نیروگاه‌ها و صنایع می‌آورد.

وی با بیان این‌که حدود ۲۹ میلیون مشترک گازی در کشور داریم، گفت: باید نسبت به تنوع‌بخشی سبد انرژی کشور اقدام کنیم؛ تا زمانی که ۷۵ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است، به شدت تحت تأثیر ناترازی این انرژی پاک خواهیم بود.

درخواست نیروگاه‌ها برای تأمین گاز حداکثری

جولایی در ادامه، افزود: نیروگاه‌ها گاز حداکثری می‌خواهند که در شرایط فعلی و لزوم تأمین گاز بخش‌های خانگی و تجاری صنایع جزء، صرف‌نظر از چرایی این موضوع، نمی‌توان این میزان را برای نیروگاه‌ها تأمین کرد؛ بلکه آن‌ها باید با مصرف سوخت مایع، نیاز خود را به سوخت معادل تأمین کنند.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان این‌که نیروگاه‌ها اولویت دوم شرکت ملی گاز پس از بخش خانگی برای تخصیص گاز هستند، گفت: با این وجود، همین الآن نیز، با وجود محدودیت‌های گازی و ناترازی آن، بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز گاز برای نیروگاه‌ها تأمین می‌شود.

وی در پایان، بار دیگر بر این نکته تأکید کرد: رفع چالش ناترازی گاز تنها با همکاری و همراهی تمامی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی و مردم امکان‌پذیر خواهد بود.

 

 

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات