بازار مسکن این روز ها با رکود مواجه شده و در بسیاری موارد عرضه به صفر رسیده است، این ناشی از آن است که برخی از فروشندهها عملا تمایلی به فروش ندارند و با هر بهانهای می خواهند عرضه واحدهای خود را به تعویق بیندازند. آن ها می خواهند واحدهای خود را در سال آینده به فروش برسانند تا در صورت جهش های قیمتی از این افزایش بهره مند شوند. برای همین منظور اکنون قیمت های شگفت آور در مورد املاکی که به فروش گذاشته می شوند به چشم می خورد. یعنی این مالکان اقدام به تغییر روزانه و حتی ساعتی قیمتهای فروش میکنند. این شرایط باعث شده است به لحاظ سطح قیمتی، بازار در ناپایدارترین شرایط خود به سر ببرد آن هم در مقطع حساس شب عید که معمولا تقاضا برای خرید مسکن مطابق عرف، افزایش مییابد.
انی قیمت های تعریف نشده و شگفت، نااطمینانیها و در نتیجه عجله برای خرید مسکن در میان گروههای مختلف اعم از مصرفکننده و دیگران را افزایش داده است. به ویژه آن که در مقطع زمانی حاضر، نوسانات شدید ارزی و جهش در سایر بازارها مانند بازار سکه، طلا و… باعث شده است، عملا بسیاری از افراد برای حفظ داراییهای خود یا برای آنکه با بهای کمتری نسبت به سال بعد بتوانند آپارتمان خود را تبدیل به احسن کنند، به عنوان متقاضی وارد بازار شب عید معاملات ملک شوند. با این حال، نه تنها حجم عرضه فایل به دلیل انتظار فروشندهها از ادامه رشد قیمت در سال بعد به شدت کاهش یافته است که برخی از آنها اقدام به تغییرات ساعتی و روزانه قیمت فایلهای خود می کنند. در این صورت اعتبار قیمت اعلامی در فایلهای فروش به کمترین حد ممکن رسیده است. البته پیش از این نیز در مقاطعی که قیمتهای مسکن به اوج می رسید و حباب مسکن متورم میشد، این شرایط تجربه میشد.
کلرشناسان می گویند بازار مسکن در روزهای پایانی سال با افزایش تقاضای خرید، افت محسوس عرضه فایل و قفل معاملات به خاطر امتناع فروشندهها از فروش و ناپایداری شدید قیمتها مواجه شده است. در این شرایط گروهی از عرضهکنندگان بازار با نرخ آتی ملک های خود را به فروش می رسانند. آن ها که مالکان واحدهای نوساز، سازندهها و یا سرمایه گذاران هستند، تمایلی به فروش واحدها قبل از سال جدید ندارند، چرا که منابع حاصل از فروش واحدهای آماده شان را برای شروع ساخت واحدهای جدید نیاز دارند. همین اتفاق در مورد واحد های نوساز شمال کشور هم رخ داده و به همین علت میتوان به این نتیجه رسید که نسبت خرید و فروش با نرخهای بالایی که اعلام میشود، پایین آمدهاست.
نگاهی به نرخ ها
معاملات مسکن در سه ماه پایانی سال در وضعیت مطلوبی نبوده و نیست، تعداد فایلهای فروش مشاوران املاک اندک است و نوسانات دلار و افزایش نجومی قیمت مسکن را عامل اصلی به وجود آمدن این رویه میدانند. در پایان ماه بهمن، بر اساس دادههای مرکز آمار تورم سالانه مسکن ۲ درصد بالا رفت و تورم نقطهبهنقطه مسکن در مقایسه با ماه مشابه سال قبل از افزایش ۴۱.۷ درصد حکایت داشت.درحالی که متوسط قیمت هر متر مسکن در منطقه ۵ تهران بر اساس دادههای بانک مرکزی در اسفند سال گذشته حدود ۴۳ میلیون تومان بوده، مشاوران املاک میگویند، در سال و ماه جاری و در این منطقه، هر مترمربع مسکن حدودا با متری ۸۰ میلیون تومان و خانههای نوساز نیز، حدودا ۱۲۵ میلیون تا ۱۳۰ میلیون تومان معامله میشود. معامله گران منطقه ۵ تهران می گویند در دو ماه اخیر منتهی به ابتدای اسفتد هر مترمربع مسکن قریب به ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشت. تحقیقات میدانی بیان گر آن است که یک واحد ۱۱۸ متری در باغ فیض و با عمر بنای ۱۶ سال، ۸ میلیارد و ۳۷۳ میلیون تومان و واحدی ۲۷۰ متری و نوساز در بلوار فردوس غرب، ۳۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون قیمتگذاری شده است.
در این حال برای اجاره در محدوده فرمانیه حداقل باید به میزان ۳ میلیون تومان اجاره و ۲۰۰ میلیون تومان پول پیش داشته باشید. در پایین قیمتهای اجاره مسکن در این منطقه تهران از نظرتان می گذرد.
محله متراژ اجاره به رهن ( قیمتها به تومان )
درب دوم ۹۰ ۸ الی ۱۵ میلیون ۲۵۰ میلیون الی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون
پاسداران ۱۰۰ ۳ الی ۳۱ میلیون ۲۰۰ میلیون الی ۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون
دروس ۹۵ ۱۰ الی ۴۰ میلیون ۳۰۰ میلیون الی ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون
فرمانیه ۱۰۰ ۲۰ الی ۳۵ میلیون ۳۰۰ میلیون الی ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون
قلهک ۱۱۰ ۱۱ الی ۱۹ میلیون و ۵۰۰ ۳۵۰ میلیون الی ۱ میلیارد و ۲۲۵ میلیون
اختیاریه ۹۰ ۱۰ الی ۴۵ میلیون ۳۰۰ میلیون الی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون