شرکت گلدن تکل با بیش از ۳۰ سال سابقه در تولید و بستهبندی و ۱۵ سال سابقه در واردات گوشت از مغولستان و کشورهای CIS، در سال ۱۳۷۸ با هدف عرضه محصولات باکیفیت در حوزه بستهبندی گوشت گرم و منجمد تاسیس شد. تلاش اصلی شرکت بر این پایه است که کلیه ضوابط بهداشتی و استانداردهای قانونی در مراحل پرورش، کشتار، بستهبندی، انجماد، نگهداری و حملونقل محصول نهایی رعایت شوند. آنچه در ادامه از نظرتان میگذرد، به گفتوگوی ما با دکتر بابک داداشزاده، مدیرعامل شرکت گلدن تکل آذربایجان و رییس هیات مدیره شرکت پیشرو اندیشان نیل با برند Net Meat و از چهرههای ماندگار صنعت، معدن و اقتصاد اختصاص دارد.
شرکت گلدن تکل آذربایجان با چه اهدافی آغاز به کار کرد و در چه زمینههایی فعالیت دارد؟
نخستین اقدام این شرکت در راستای اهداف اصلی آن، احداث و راهاندازی کارخانه بستهبندی و تولید گوشت منجمد در آذربایجان شرقی (شمال غرب ایران) بود. از سال ۱۳۸۸ فعالیتهای این شرکت همسو با سیاستهای تنظیم بازار داخلی، به واردات گوشت از کشورهای مغولستان، جمهوری آذربایجان و روسیه گسترش یافت. محمولههای خریداری شده از این کشورها از مسیرهای زمینی، هوایی و ریلی وارد کشور میشدند. با گسترش فعالیتهای شرکت و به منظورتسهیل تجارت بینالمللی، نخستین شرکت زیرمجموعه Golden Takal در سال ۲۰۱۸ میلادی به نام شرکت Golden Takal Azerbaijan در پایتخت جمهوری آذربایجان و دومین شرکت زیرمجموعه در سال ۲۰۲۳ میلادی به نام Golden Takal Mongoliaدر شهر اولانباتور پایتخت کشور مغولستان افتتاح شدند که هم اکنون نیز در راستای سیاستگذاریها و خط مشی شرکت مادر در حال فعالیت هستند.
این شرکت چه معیار و ضوابطی برای مراحل تولید تا عرضه تولیدات خود دارد؟
شرکت گلدن تکل با بهرهگیری از توان فنی و علمی متخصصان دامپزشکی، صنایع غذایی و علوم دامی در تمامی مراحل تولید از پرورش، کشتار و فرآوری محصول نهایی، تولیدات خود را منطبق بر آخرین دستاوردهای علمی و بالاترین استانداردهای بهداشتی عرضه می کند. تلاش اصلی شرکت بر این پایه است که کلیه ضوابط بهداشتی و استانداردهای قانونی در مراحل پرورش، کشتار، بستهبندی، انجماد، نگهداری و حمل و نقل محصول نهایی رعایت شوند. بهره گیری از حضور کارشناسان ارشد علوم دامی، انجام آزمایشهای کنترل کیفی و حضور ناظران بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و همچنین ناظران شرعی موجب شده که محصولات حلال تولیدی این شرکت از بالاترین استاندارد بهداشتی برخوردار باشند.
چرا مغولستان را به عنوان کشور مرجع برای ایجاد شرکتهای زیر مجموعه گلدن تکل انتخاب کردید؟
کشور مغولستان از نظر مساحت نوزدهمین کشور پهـناور جهان است و به علت داشتن مراتع غنی از علوفههای معطر، محل مناسبی برای پرورش دام محسوب می شود. گوشت استحصالی از دامهای این منطقه از کیفیت و طعم ویژهای نسبت به سایر مناطق برخوردار است و با توجه به اینکه از هیچ کود شیمیایی در رشد علوفههای مراتع استفاده نشده و حیوانات با هیچ غذای دستی تغذیه نمیشوند، گوشت به دست آمده از حیوانات این منطقه نیز کاملا ارگانیک و طبیعی است.
این شرکت از چه سامانهای برای حملونقل دام برخوردار است؟
شرکت گلدن تکل با استفاده از وسایل نقلیه تخصصی و مجوزهای بهداشتی، دامها را از طریق جاده و ریل به مقصد منتقل میکند. حفظ آرامش و سلامت دام در حین حمل و نقل، اولویت اصلی است. برخورداری از وسایل نقلیه تخصصی حمل دام با مجوزهای بهداشتی و بهرهگیری از ظرفیتهای خطوط ریلی و هوایی بینالمللی، این شرکت را در حمل و توزیع محمولهها در دورترین نقاط داخل و خارج از کشور توانمند ساخته است. حفظ آرامش و سلامت دام در حین حمل و نقل و پرهیز از وارد آمدن استرس بیش از حد، مهمترین عامل موفقیت این شرکت در تولید محصولات باکیفیت به حساب میآید. شرکت گلدن تکل همگام با سیاستهای بهداشتی داخلی و بینالمللی سازمان دامپزشکی کشور، خود را ملزم به رعایت کلیه دستورالعملهای صادره میداند.
چه عواملی موجب ارتقای سطح بهداشتی و کیفیت تغذیهای تولیدات شما میشود؟
تضمین کیفیت محصولات، نه صرفاً یک شعار، بلکه باور و فرهنگ سازمانی ما است. کارشناسان و متخصصان این شرکت، در تمامی مراحل تولید، با رعایت آخرین استانداردها و دستورالعملهای بهداشتی، بر روند تولید نظارت دقیق دارند. کاهش استرس، استراحت قبل از کشتار، رعایت اصول امنیت زیستی و انجام معاینات قبل از کشتار، موجب ارتقای سطح بهداشتی و کیفیت تغذیهای محصولات میشود. فرآیند کشتار، بستهبندی و انجماد با رعایت کامل اصول بهداشتی و تحت نظارت کارشناسان انجام میشود. بعد از مرحله قرنطینه، دامها به سالن کشتارگاه هدایت شده و با نظارت ناظر شرعی، عملیات ذبح شرعی صورت میگیرد. در طول خط کشتار پس از انجام عملیات پوستکنی و تخلیه شکم، لاشه دامها پس از تاییدیه سلامت دامپزشک ناظر، توسط کارگران مجرب شرکت، شستوشو و به سالن پیش سردکن منتقل میشوند. لاشهها در سالن پیش سردکن به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ + تا ۴ + درجه سانتیگراد نگهداری شده تا مرحله جمود نعشی طی شود. طی این فرآیند دمای عمقی لاشه به زیر ۵ درجه سانتیگراد و PH آن به زیر ۶/۳ می رسد. این امر به ترد شدن گوشت و به حداقل رسیدن آلودگی احتمالی به دلیل کاهش دما و بالا رفتن اسیدیته گوشت کمک میکند. لاشهها پس از مرحله پیش سردکن به سالن بستهبندی منتقل میشوند و عملیات قطعهبندی و استخوانگیری توسط کارگران و تکنسینهای مجرب صورت میگیرد. در این مرحله بنا به سفارش خریدار، گوشتهای قطعهبندی شده توسط فویل پلاستیکی پوشانده شده و با قرار دادن در کارتنهای مخصوص بلافاصله به تونل انجماد منتقل میشوند. گوشتهای بستهبندی شده پس از انجماد در برودت منفی ۴۰ درجه سانتیگراد به سردخانه منتقل شده و در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد تا زمان حمل به مقصد نهایی نگهداری میشوند. گوشت گوسفندی به مدت ۱۲ ماه و گوشت گوساله به مدت ۱۸ ماه از زمان تولید تاریخ مصرف دارند. کارتنهای حاوی گوشت منجمد در سردخانه زیر صفر در زمان ارسال، به تریلرهای یخچالدار که برودت دمای داخل آنها منفی ۲۰ درجه سانتیگراد است، جهت حمل تا مقصد نهایی بارگیری میشوند. یقین داریم که با مصرف گوشت تهیه شده این شرکت در مغولستان، با تجربه خوشایند طعم لذیذ آن، از مصرف این ماده غذایی لذت خواهید برد. ما در دستیابی به کیفیت و استاندارد بالای تولیدات خود افتخار میکنیم و تداوم این افتخار را در گروی رضایت مصرفکنندگان میدانیم.
چه راهکارهایی برای مدیریت هزینهها و تعیین قیمت محصولات در بازار داخلی اندیشیده شده است؟
با توجه به نوسانات ارزی و عدم ثبات اقتصادی، شرکت تلاش میکند تا با مدیریت هزینهها، اثرات این نوسانات را بر قیمت تمامشده محصول کاهش دهد. قیمتگذاری نیز با هماهنگی مدیریت تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی انجام میشود.
با توجه به تجربه طولانی شما در واردات گوشت از کشورهای مغولستان و کشورهای CIS، چه چالشهایی در تامین و واردات گوشت از این مناطق دارید و راهکارهای مدیریت این چالشها چگونه بوده است؟
بزرگترین چالش موجود در این حوزه، مسایل مربوط به تبادلات ارزی است. در کشور مغولستان، به دلیل لزوم انجام تمامی پرداختها از طریق حسابهای بانکی، امکان گشایش اعتبار اسنادی (LC) و انتقال وجه از طریق سیستم بانکی وجود ندارد که این امر، واردکنندگان را ناگزیر به استفاده از حسابهای واسطه و صرافیها میکند که هزینههای گزافی را به آنها تحمیل میکند. علاوه بر این، نوسانات نرخ ارز در کشور و تاخیرهای طولانی در پرداخت ارز نیز از دیگر چالشهای مهم این حوزه به شمار میروند.
شرکتهای گلدن تکل آذربایجان و پیشرو اندیشان نیل (Net Meat) در حوزه تولید و بستهبندی گوشت فعالیت دارند. چه استراتژیهایی برای تنوعبخشی به محصولات و افزایش سهم بازار در نظر گرفته شده است؟
برای افزایش سهم بازار و تنوعبخشی به محصولات، استراتژیهای شرکت در دو بخش کلیدی تعریف میشوند:
الف) تولید برونمرزی:
به منظور تامین ثبات در شرایط تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهرهگیری حداکثری از اجزای تولیدی مانند پوست، آلایش و چربیها، این شرکت اقدام به تاسیس کشتارگاه تولید فرآوردههای گوشتی، کنسرو و مجموعه تبدیل ضایعات در کشور مغولستان کرده است.
این مجموعه با طراحی اروپایی و توسط پیمانکاران چینی، زمینی به مساحت ۵۰ هکتار را در دست احداث دارد و پیشبینی میشود تا ماه آگوست ۲۰۲۵ تکمیل گردد.
با تکمیل این مجموعه، علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات، امکان تولید در تمام طول سال فراهم شده و شرایط باثباتی در بازار ایجاد خواهد شد.
در فاز دوم این طرح، چندین واحد پرواربندی گاو و گوسفند در مجاورت کشتارگاه ایجاد خواهد شد که امکان پروار دامهای با وزن پایین در آن فراهم میشود. در فصول بسیار سرد سال که امکان تهیه دام وجود ندارد، دام کشتاری مجموعه از این واحدها تامین خواهد شد.
ب) تولید داخلی:
شرکت با عقد قرارداد با واحدهای مرغداری و پرورش بوقلمون و اجرای طرحهای کشاورزی قراردادی، ضمن ارائه استانداردهای تولید به مرغداران و تأمین جوجه یکروزه و نهاده، به ایجاد ثبات و اشتغال در بازار و ارتقای بهرهوری و کیفیت محصولات پروتئینی کمک میکند.
توزیع:
با راهاندازی فروشگاه اینترنتی «نت میت»، امکان خرید مستقیم و بدون واسطه برای مشتریان و مصرفکنندگان نهایی فراهم شده است.
سابقه و کیفیت محصولات شرکت به همراه اعتماد مشتریان، آیندهای روشن را برای این حوزه نوید میدهد.
تضمین کیفیت محصولات، نه صرفا یک شعار، بلکه باور و فرهنگ سازمانی ما است. کارشناسان و متخصصان این شرکت، در تمامی مراحل تولید، با رعایت آخرین استانداردها و دستورالعملهای بهداشتی، بر روند تولید نظارت دقیق دارند.