رکودی که در بازار مسکن در اسفندماه گذشته وجود داشت در فروردین ماه امسال هم ادامه پیدا کرده است. یکی از مهمترین علل تداوم این رکود ماه مبارک رمضان است که به طور کلی بر فعالیت های اقتصادی و اجتماعی جامعه اثر کندشونده می گذارد. با این حال برخی تولیدکنندگان مسکن ترجیح داده اند که خانه های نوساز خود را وارد بازار کنند و به فروش برسانند. این امر شاید ناشی از نیاز این تولیدکنندگان به نقدینگی برای انجام تولیدهای بعدی باشد. به این ترتیب ورود فایلهای نوساز به بازار فروش مسکن شهر تهران اتفاق تازهای است که اگرچه در همه محلهها فراگیر نیست، اما میتوان از آن به عنوان تازهترین رخداد بازار مسکن یاد کرد.
با این حال هنوز جریان معاملات در بازار مسکن سال جدید عادی نشده است و چون سطوح قیمتهای پیشنهادی در فایلهای موجود بسیار بالاتر از انتظار متقاضیان مسکن است، رونقی در بازار پدید نیامده است. اکنون این سوال مطرح است که آیا انتظار سازندهها از فروش در بالاترین سطوح قیمت پیشنهادی برآورده میشود یا نه؟ بهویژه با توجه به رکود معاملات ملکی در ایام ماه رمضان، ورود فایلهای نوساز به بازار فروش مسکن شهر تهران اتفاق به حساب می آید.
در این میان قیمتهای پیشنهادی فروش مسکن در تهران نسبت به سه ماه قبل جهش کرده و تا زمانی که معلوم نشود این قیمتها تا چه حد در معاملات به کار گرفته شده، نمیتوان از جهش قیمت مسکن خبر داد. به هر حال برخی فروشندهها قیمتهای اعلامی خود را تا ۴۰درصد نسبت به حدود سه ماه قبل افزایش داده اند. این شرایط سبب شده سازندهها نیز به حضور در بازار و عرضه واحدهای نوساز و آماده فروش خود ترغیب شوند. به این ترتیب ظرف چند روز اخیر و با آغاز به کار بازار مسکن پس از تعطیلات نوروز، تعداد واحدهای نوساز عرضه شده برای فروش به گونه ای ملموس افزایش یافته است. این تحرک عرضه و گاه معامله در بازار مسکن، در همه مناطق فراگیر نبوده و فعالان بازار مسکن در مناطق پرمعامله چهار و پنج، حضور پررنگ سازندهها در عرضه مسکن را تایید نمیکنند. به نظر میرسد آن دسته از سازندههای فعال در سایر مناطق مصرفی که حجم معاملات در آنها کمتر از مناطق پرتقاضا مثل چهار و پنج است، بیشتر تمایل به فروش واحدهای تکمیل شده خود در این بازار دارند.
در عین حال گمان می رود که وضعیت تولید مسکن همچنان مانند سال گذشته باشد و در سال جدید نیز تولید مسکن به میزان سال یا سال های گذشته ادامه داشته باشد. اما در حوزه فروش مشکل وجود دارد و مردم قدرت خرید ندارند. بخش خصوصی نیز مادامی که شرایط مناسبی برای سرمایهگذاری وجود نداشته باشد با احتیاط وارد بازار میشود.
نگاهی به قیمت ها:
محله نرخ هر متر(قیمتها به تومان)
سعادت آباد ۱۶ الی ۳۰ میلیون
شهرک دانشگاه ۲۰ الی ۴۶ میلیون
شهرک ولیعصر ۴۱ الی ۵۲ میلیون
افسریه ۲۰ الی ۶۲ میلیون
وردآورد ۲۶ الی ۴۵ میلیون
سیزده آبان ۳۳ الی ۴۵ میلیون
کن ۳۰ الی ۳۷ میلیون
هفت چنار ۴۴ الی ۵۰ میلیون
نازی آباد ۴۰ الی ۵۸ میلیون
امیریه ۴۰ الی ۵۸ میلیون
میدان حر ۵۱ الی ۶۱ میلیون
تهرانسر ۶۲ الی ۷۶ میلیون
شهرک تختی ۲۸ الی ۵۱ میلیون
تسلیحات ۴۸ الی ۵۶ میلیون
نواب ۲۹ الی ۵۲ میلیون
مبارک آباد بهشتی ۲۷ الی ۴۴ میلیون
شهر زیبا (اندیشه) ۲۶ الی ۴۱ میلیون
بریانک ۴۵ الی ۵۱ میلیون
پیروزی ۴۷ الی ۶۸ میلیون
خاوران ۱۸ الی ۴۱ میلیون
تهران سر ۱۲ الی ۲۱ میلیون
دهکده المپیک ۱۳ الی ۲۳ میلیون
ظهیرآباد ۱۳ الی ۳۱ میلیون
بریانک ۲۵ الی ۴۴ میلیون
حسن آباد ۱۱ الی ۱۷ میلیون
عبدل آباد ۱۶ الی ۲۱ میلیون
شوش ۲۳ الی ۴۳ میلیون
کاروان ۳۵ الی ۴۱ میلیون
گمرک ۲۹ الی ۴۱ میلیون
وردآورد ۹ الی ۱۴ میلیون
چیتگر ۱۳ الی ۱۷ میلیون
شهرک شهید باقری ۲۳ الی ۲۵ میلیون
دولاب ۳۸ الی ۴۸ میلیون
بیسیم ۳۶ الی ۳۸ میلیون
کوهک ۱۳ الی ۲۴ میلیون
مقدم ۳۰ الی ۴۰ میلیون
شمیران نو ۲۸ الی ۳۲ میلیون
شهید بروجردی ۴۸ الی ۵۰ میلیون
مبارک آباد ۲۷ الی ۳۳ میلیون
ارم ۸ میلیون و ۵۰۰ الی ۱۳ میلیون
جوادیه ۲۶ الی ۳۰ میلیون
نواب ۳۷ الی ۵۶ میلیون
تهرانپارس شرقی ۲۴ الی ۳۵ میلیون
اتابک ۲۲ الی ۴۱ میلیون