الویری گفت:افزایش دما، گاز آمونیاک در سطوح پایین آب ایجاد کرده که باید از استخرهای تولید ماهی خارج شود. این امر هزینههای قابلتوجهی را بر تولیدکنندگان تحمیل وقیمت تمام شده را افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه و به نقل از خبرگزاری مهر، علی الویری، مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی بیان کرد: در ماههای گرم سال به دلیل دمای بالای آب، شاهد تجمیع گاز آمونیاک در کف استخرهای مزارع پرورش ماهیان گرم آبی هستیم که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد.
وی پس از اشاره به پیچیدگیهای صنعت پرورش ماهی، بیان کرد: با افزایش دما، در سطوح پایین آب، گاز آمونیاک ایجاد میشود که لازم است از استخرهای تولید ماهی خارج شود، این مسئله هزینههای قابل توجهی را بر تولیدکنندگان تحمیل میکند.
همچنین استخراج این گاز، نیاز به تکنولوژیای دارد که افزایش هزینه در روند تولید را موجب میشود و در نهایت در قیمت تمام شده ماهیان گرم آبی تأثیرگذار است.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی در ادامه با اشاره به آمار تولید ماهیان گرم آبی بیان کرد: ۵۰ درصد تولید ماهیان گرم آبی مربوط به آزاد و آزاد سرگنده است که مصرف داخلی دارد و ۵۰ درصد دیگر شامل سفید پرورشی، کپور و تیلاپیا میشود.
الویری تاکید کرد که بخش بزرگی از تولید ماهیان گرم آبی صادر شده و افزود: بخشی از ماهیان گرم آبی امسال هم به عراق صادر میشود و نیاز به حمایت دیپلماسی دولت دارد و اگر این حمایت متداوم باشد سالانه ارز قابل توجهی به کشور وارد خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد که بر اساس آمار سال گذشته ۲۰۰ هزار تن ماهی گرم آبی در کشور تولید شده و امسال نیز برنامهریزی برای تولید ۲۰۰ هزار تن است. هرچند در صورت تأمین بازار، امکان افزایش ۵۰ درصدی تولید نیز وجود دارد.