به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه گذاری آنلاین، حمیدرضا طاهری آشتیانی، مدیرعامل شرکت پوشان پلاستیک گفت: اولین شرکت این گروه تولیدی در سال ۱۳۷۶ با هدف تامین بستهبندی تجهیزات پزشکی کشور تاسیس شد و بعد از آن در سال ۱۳۷۸ در شهر صنعتی اشتهارد، شرکت پلاستیک ماشین الوان و در سال ۱۳۸۰ نیز شرکت پوشان پلاستیک در شهر شکوهیه راهاندازی گردید. به دلیل تامین فیلمهای پلیمری مورد نیاز در صنعت چاپ، توسعه در صنعت بستهبندی انعطافپذیر در شرکتها ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۱۳۹۴ شرکت پاد الوان پاک به منظور تولید بستهبندی تتراپک و آخرین مجموعه این گروه نیز در مسیر توسعه بستهبندی در سال ۱۳۹۹ به نام کاغذ پاپیروس کاوه در شهر صنعتی کاوه برای تامین مقوای مورد استفاده در صنعت بستهبندی تشکیل شد که زمینه اصلی فعالیت آن به تولید لفافههای بستهبندی اختصاص دارد. شرکت پوشان پلاستیک نیز در حوزه تولید انواع فیلمهای پلیمری و صادرات آن فعال بوده و به عنوان تامینکننده گروه و شرکتهای همکار شناخته میشود.
وی افزود: این شرکت در سال ۱۳۸۰ تاسیس شد تا در تامین یکی از عمومیترین کالاهای صنعت چاپ و بستهبندی به نام پلیاتیلن یا نایلون که با همه سادگی، پیچیدگیهای خاصی در تولید دارد، کمکبخش باشد، از اینرو امروز با ۸ خط تولید فیلم پلیاتیلن یکی از شرکتها و صادرکنندگان اصلی این بخش است و با توسعه و گسترش بازار، به افزایش تولید روی آورده و بازار خوبی در این بخش ایجاد کرده است. شرکت پوشان پلاستیک استراتژی و اهداف مشخصی دارد و در صدد است تا در آینده بخش بیشتری از محصولات خود را به خارج از کشور صادر کند.
طاهری آشتیانی گفت: اگرچه موضوع موفقیت امر نسبی است، اما خیلی از اهداف شرکت پوشان پلاستیک محقق شده است، با این حال باید گفت که عوامل غیرمترقبهای مثل تحریمها و تورم، خواهوناخواه در روند فعالیتهای این شرکت به ویژه در مسیر واردات مواد اولیه و افزودنیها اثرگذار بوده است. با این حال خوشبختانه به دلیل حضور نیروهای کاربلد و متخصص در این شرکت در همه سطوح از پاییندست تا بالادست و تمرکز مدیران و صاحبان سهام، دستاوردهای خوبی داشتهایم. عمده درآمد گروه صنعتی پما، صرف توسعه و گسترش فعالیتهای این بخش شده است، بهطوری که مجموع نیروی آن از ۳۰ نفر در ابتدای فعالیت، هماکنون به حدود ۸۰۰ نفر رسیده؛ هرچند که باید گفت، همواره شکوفایی صنایع پتروشیمی در این امر موثر است. شایان ذکر است، در حال حاضر بیش از ۲۰ گروه کالا در این شرکت تولید میشود که شامل بستهبندی اسپتیک، ترموفورمینگ، آسان بازشو و وکیوم، بستهبندی ضد بخار، بستهبندی محافظتی از کالاهای خاص و… است.
وی افزود: از آنجایی که این گروه، چشمانداز و افق دید مشخصی را ترسیم کرده، مدیران ارشد هلدینگ به سبب توانایی، استراتژیهایی تعریف و نقشه راهی برای تحقق اهداف توسعهای به تناسب ظرفیت شرکتها تدوین کردهاند تا در کنار آن نیازهای صادراتی، جذب نیرو و… برطرف شود. از آنجایی که عمده محصولات این شرکت B2B است، در سطوح مختلف از داروسازیها، تجهیزات پزشکی، صنایع خودرو و… مشتریانی دارد و به کشورهای اروپایی مانند استرالیا و رومانی و کشورهای همسایه از جمله روسیه، ترکیه، عراق، ازبکستان، گرجستان و ارمنستان و… صادر میشود.
مدیرعامل شرکت پوشان پلاستیک گفت: معاونت منابع انسانی و اداری این شرکت، موظف به پیادهسازی نظامهای آموزشی، ارتقاء کیفیت پرسنل از نظر دانش و نوع ارتباطات بوده و CRM آن نیز خیلی وقت پیش اجرا شده و در کنار آن، واحد مارکتینگ به تحلیل روابط شرکت با مخاطبان میپردازد. بهطور کل باید گفت، معمولا سفارش به فراخور سلیقه مشتریان است و همدلی و همراهی با آنها اصل کار این شرکت را تشکیل میدهد.
وی افزود: این بخش سردمدار تحول بوده و دانش و تکنولوژی مورد نیاز را وارد میکند. امروز در کشورمان کیسههای اسپتیک تولید میشود که برای تولید آن باید به مشتریان، فیلم آنتی باکتریال ارائه کرد که این امر خود نیازمند استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای جدید است، بر این اساس یکی از الزامات هیات مدیره آن است که سالانه حداقل دو محصول جدید و با دانش فنی بالا به سبد محصولات اضافه شود. بهطور کل با توجه به انجام کارهای جدید و استفاده از دانش روز، ما در میان شرکتهای این حوزه منحصربهفرد بودهایم.
این فعال حوزه چاپ و بستهبندی گفت: متاسفانه ناهنجاری و ناگواری اقتصادی تاثیر دوجانبه دارد، با این حال مشخصا برخی از شرکتها به دلیل مسائلی مانند کرونا از بازار حذف شده و دیگر توان ادامه فعالیت ندارند. از سوی دیگر، شرکتهای حوزه چاپ نیز مدام با چالشهای مختلف روبهرو هستند که برای آنها مشکلات متفاوتی ایجاد کرده که برای این صنعت بسیار تلخ و ناگوار است. برای مثال، حدود ۴۵ روز پیش در بورس کالا قیمت محصولات پتروشیمی طی یک هفته از پایه عرضه ۲۸ هزار تومان به ۳۹ هزار تومان رسید؛ یعنی از یک سهشنبه تا سهشنبه دیگر ۴۰ درصد افزایش یافت، در حالی که ما به خیلی از شرکتهای مشتری تعهد کردهایم و پیشفاکتور داده و متعهد به تامین بازار داخل و صادرات کالا بودیم. در این شرایط نمیتوان توقع داشت که مشتریان داخلی و خارجی با شرایط ما کنار بیایند؛ حتی مشتریان عراقی نیز از تغییرهای هفتگی قیمتها در تعجب هستند. از طرفی، نیروی انسانی شرکتها به دلیل مسائل مالی و ناکافی بودن دستمزدها، مدام در حال خروج و کنارهگیری از کار در شرکت هستند که چالشی بزرگ برای تمام صنایع به شمار میرود. در این مسیر ناگزیر هستیم که مسیر کشورهای دنیا را برویم، بدین صورت که وابستگی به نیروی انسانی را به حداقل برسانیم که البته این کار در کشوری که نرخ بالای بیکاری دارد، بحران بزرگتری است. ایجاد خدمات رفاهی، قطعا ابزاری برای افزایش سطح رضایتمندی نیروی انسانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
طاهری آشتیانی افزود:: صنعت بستهبندی به عنوان صنعت پیشرو، تاثیرگذار و به عنوان یک صنعت B2B تامین مواد اولیه، تقریبا طی دو دهه گذشته رشد و توسعه خوبی در حوزه بستهبندیهای پلیمری داشته است. با توجه به اینکه در کشورمان، پتروشیمیهای با ظرفیت خوب ایجاد شده، مواد اولیه خیلی از فیلمهای پلیمری که شاید تا اوایل دهه هشتاد از خارج وارد میشده، داخلیسازی شده و همین موضوع ارزش افزوده زیادی را در این بخش به همراه داشته است. با توجه به این موضوع بیشترین تنوع در بین صنایع به صنعت چاپ و بستهبندی اختصاص دارد و به دلیل وجود محصولات پتروشیمی، صادرات چاپ و بستهبندی رونق گرفته است.
مدیرعامل شرکت پوشان پلاستیک گفت: صنعت چاپ و بستهبندی کشور در بخش کاغذ و مقوا سابقه زیادی دارد و از طرفی اقلیم کشور بهگونهای است که محصولات پلیمری در صورت عدم مدیریت صحیح، آلاینده خطرناکی به حساب میآیند. هرچند پلیمر قابل بازیافت بوده و با شکلگیری شبکه منظم جمعآوری صنایعی زیادی به این منظور شکل گرفته است. در این راستا هفته گذشته از رئیس جمهور و از مجلس شورای اسلامی به مابقی تذکر داده شده که جداسازی زبالهها در مبدا صورت بگیرد. از آنجایی که بسط و توسعه صنعت پلیمری منجر به حذف بخشی از صاحبان صنایع کاغذ و سلولزی میشود، باید به تفاوت قیمتی آن نیز دقت داشت. به نظر بنده از آنجایی که کشورمان ظرفیت تولید پلیمر را دارد، باید فرهنگ استفاده از این محصول آموزش داده شود. هرچند که محصولات پلیمری و سلولزی گاها در مسیر رشد تکنولوژی و یا رقابت حذف میشوند.
وی افزود: بسترهای خالی زیادی در کشور وجود دارد که اگر مورد شناسایی قرار گیرد، ظرفیت برای سرمایهگذاری در آن فراهم شده و بخش بستهبندی نیز بینیاز از این امر نیست. بهطور کل باید گفت، مسیر فعلی این شرکت تاکنون رو به بهبود بوده است، اما متاسفانه به دلیل وجود برخی از تعرفهها، تحریمها و موانع سیاسی، با صادرات قابل توجهی در این بخش روبهرو نبودهایم. هرچقدر در این حوزه سیاستگذاریهای درستتری تدوین شود، شاهد رونق صادرات خواهیم بود، اما امروز تحریم موجب شده تا از مسیرهای جانبی واسطهها کمک بگیریم که هزینه زیادی دارد. اگر بهمانند سایر کشورهای دنیا بازارهای صادراتی مشخصی در نظر بگیریم، ظرفیت صادراتی زیادی ایجاد خواهد شد.
طاهری آشتیانی در انتها بیان کرد: در یک کلام ساده؛ صنعت چاپ و بستهبندی پویا، جذاب، شیرین و دوستداشتنی است و هیچ روز آن با روز دیگر مشابه نیست. به بیانی دیگر، این صنعت سردمدار تحول سایر صنایع است و بنا به اذعان خیلی از مراکز آماری بعد از صنایع نظامی و دارویی، سومین صنعت مهم دنیا به شمار میرود که دلیل آن پویایی و تکاپوی آن است. امید است که از این ظرفیت با وجود زیرساخت خوب محصولات پتروشیمی به طرز ملموستری استفاده کرد.