پایگاه خبری دنیای سرمایه

رئیس انجمن شرکت های حفاری نفت و گاز ایران:

عربستان برای جلوگیری از برداشت ایران در میادین مشترک برنامه ریزی کرده است

کار اصلی شرکت عملیات اکتشاف نفت، ایجاد دکل، تجهیزات و سرویس ها برای چاه های نفتی و تکمیل آنها است. این شرکت دکل داری و عملیات حفاری را مطابق با برنامه های کارفرما انجام می دهد. هدایت الله خادمی رئیس انجمن شرکت های حفاری نفت و گاز ایران که با ماهنامه دنیای سرمایه گذاری سخن می گفت ضمن بیان این مطلب، درباره عملکرد ایران نسبت به همسایگان در بهره وری از میادین مشترک توضیح داد: در این زمینه وضعیت خوبی نداریم چنانکه در برابر عربستان که با تمام توان در حال پرداخت از میدان فرزاد A  و B  است، واقعا کار مهمی انجام نداده ایم. به گزارش دنیای سرمایه گذاری آنلاین، خادمی اضافه کرد: با این که ایران دومین کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی در جهان، پس از روسیه است و روسیه ۲۰ درصد از بازار گاز طبیعی را در اختیار دارد، اما سهم ایران از این بازار صفر است.

خادمی با ابراز تاسف از اینکه زیرساخت های حوزه گاز ایران رها شده است، به برنامه احداث خط لوله صلح ایران و پاکستان اشاره می کند و می گوید که ایران در این پروژه سهمش را انجام نداده است.

او اضافه می کند: اگر ایران خط لوله گاز را تا نقطه صفر مرزی می برد، تحت بند take or pay، حتی اگر پاکستان آمادگی بردن گاز را هم نداشت، باید هزینه گاز برده نشده را هم پرداخت می کرد که این موضوع با عدم انجام تعهد ایران در ساخت خطوط لوله گاز، لغو شد.

وی با بیان این پیش بینی که مصرف گاز از ۸۰۰ میلیون متر مکعب در روز به دو میلیارد  متر مکعب در روز، طی ده سال آینده خواهد رسید، توضیح می دهد: اگر برداشت از میادین مشترک به طور جدی دنبال نشود، در آینده مجبور به واردات گاز از عربستان و قطر خواهیم شد. این فعال حوزه نفت و گاز با بیان این که اکثر فازهای پارس جنوبی توسط شرکت ها و متخصصان ایرانی انجام شده، اضافه می کند: هر زمان که خودمان اراده کردیم هم پای شرکت های خارجی توسعه میادینی مانند پارس جنوبی را انجام دادیم. در زمان تحریم می توانید تکنولوژی را خریداری کنید و در این باره تحریم تاثیر ندارد. ظرف ۲۰ سال گذشته هر جا پول گذاشتیم، کالا خریدیم و در و در اوج تحریم، دستگاه حفاری که وزن خشک هر یک ۹ هزار تن بود را ساختیم و اکنون در حال بهره برداری است.

خادمی با ذکر این نکته که کشورها فکر می کنند که چه کالایی برای ساخت، صرفه اقتصادی دارد و دنبال ساخت کالایی فاقد مزیت اقتصادی نمی روند، تحریم ها را مانعی در برابر توسعه می داند ولی تاکید می کند: خود تحریمی از تحریم خطرناک تر است. کسانی شایستگی نشستن روی صندلی های مدیریتی را ندارند یا باید کنار روند و یا عزل شوند. ظرف ۲۵ سال گذشته واقعا اتفاق مهمی در کشور نیفتاده است.

وی به ارزیابی عملکرد وزیران نفت در جمهوری اسلامی ایران می پردازد و با بیان اینکه مهندس زنگنه در دوره اول وزارتش عملکرد خوبی داشت، ولی در دوره دوم وزارتش به سیاسی کاری پرداخت، می گوید: همان کسانی که به خاطر انتقاد از مهندس زنگنه مرا به دادگاه کشاندند، اکنون و در زمان  مدیریت آقای اوجی بر وزارت نفت هم بر سر کار بوده و مشغول هستند.

خادمی در پایان وضعیت کشور در برداشت از منابع مشترک را خوب ارزیابی نمی کند و می گوید: ایران رد این حوزه بسیار ضعیف عمل کرده است. از سوی دیگر عربستان سعودی اکثر دستگاه های شرکت هندی آبان را خریداری کرده و در میادین مشترک با ایران استفاده می کند تا کشورمان توانایی برداشت بیشتر را پیدا نکند که این سبب نگرانی ما شده است.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات