عضو هیأتمدیره بانک صادرات ایران با اشاره به دستورالعملهای جدید بانک مرکزی در حوزه فعالیت تسهیلاتیارها و نحوه تعامل آنها با بانکها، تاکید کرد: لندتکها برای بقا و گسترش فعالیت خود، انصاف در تعامل با مشتریان و قانونمداری را سرلوحه کار خود قرار دهند تا بتوانند بخشی از نقش بانکها در تامین مالی خرد را برعهده بگیرند.
به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در پنل تخصصی «ارمغان لندتک در هوای ابری اقتصاد» در سومین روز برگزاری دهمین نمایشگاه تراکنش ایران، ابراز کرد: وظیفه اصلی نظام بانکی بر سه محور تجهیز منابع، تخصیص منابع و ارائه خدمات بانکی متمرکز است که در گذشته اغلب نیازمند حضور مشتری در شعب بانکها بود اما امروزه با به وجود آمدن نئوبانکها، فینتکها، لندتکها و BNPLها و اعطای مجوز ارائه خدمات پایه بانکی به صورت غیرحضوری برای افتتاح حساب، پرداخت تسهیلات و خدمات بر مبنای احراز هویت غیرحضوری، گام مهمی به جلو برداشته شده است.
وی گفت: ارائه خدمات غیرحضوری بدون نیاز به شعب موجب کاهش هزینههای بانکها و کاهش بهای تمام شده پول میشود و این اتفاق موجب میشود تا بانکها با نرخی مناسب تر به شمولیت مالی کمک کرده و عدالت اقتصادی را بین اشخاص متعدد و نیازمندان حقیقی وام، بهتر عملیاتی کنند.
مرادی با بیان اینکه عدالت اقتصادی در جایی ایجاد میشود که تسهیلات در جای درست و صحیح خود مصرف شود، افزود: غایت بانکداری اسلامی نیز چیزی جز این نیست و استفاده درست منابع بانکی در محل اصلی خود، منجر به توزیع عادلانه منابع می شود.
عضو هیئتمدیره بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه، لندتکها و BNPLها (الان بخر، بعداً بپرداز) را از جمله پدیدههای جدیدی عنوان کرد که این مأموریت را به خوبی انجام میدهند، گفت: مقرره های جدید بانک مرکزی تسهیلاتیارها را مجبور و ملزم به رعایت تمامی قوانین کرده و در عین حال بانکها را مکلف میکند که مبلغ نهایی وام را به حساب مصرفکننده نهایی بریزند و اجازه واریز مستقیم پول به حساب لندتکها را نداده است.
وی ادامه داد: تلاشهای برخی از این نهادها برای بالابردن نرخ سود وامهای خرد نگرانی هایی را در مورد ادامه فعالیت آنها پدید آورده است.
مرادی در بخش دیگری از این پنل که با سخنرانی حسین امینزاده معاون فناوری و محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی و همچنین علیرضا قنادان مدیرعامل لندو برگزار شد، به لزوم توجه بانکها به پرداخت تسهیلات خرد، افزایش درآمدهای مشاع و کارمزدی برای تداوم فعالیت و سودآوری نیز اشاره کرد.
عضو هیأتمدیره بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بانکها به وظیفه خود در پرداخت تسهیلات خرد در قالب تسهیلات تکلیفی، حمایتی و قانونی با جدیت عمل میکنند گفت: در مواردی که بانکها وامهای غیرتکلیفی میدهند، چون عمده قراردادهای تسهیلاتی بانکها از محل عقد وکالت با سپرده گذاران است، بانکها پس از برداشتن حقالوکاله خود، سود تسهیلات اعطایی را به حساب سپردهگذاران واریز میکنند؛ در حالی که بانکها لازم است روی کسب درآمدهای غیرمشاع خود نیز برنامهریزی کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کل دنیا بانکها مبتنی بر کارمزد فعالیت می کنند، ادامه داد: از این رو بانکها برای اینکه روی پای خود بایستند و در مجامع جوابگوی سهامداران باشند، باید سودده باشند و این سوددهی باید از محل درآمدهای غیرمشاع و کارمزدی باشد.
مرادی همچنین ضمن بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه با برخی مدیران و کسب و کارهای فعال در صنعت پرداخت در غرفه بانک صادرات ایران دیدار کرد.
همزمان با این پنل نشست نوآوری «همگرا شدن زندگی مالی با هوش مصنوعی» با سخنرانی هادی امینیفرد رئیس اداره هوشمندسازی و نوآوری بانک صادرات ایران و صمد آهنگر دستیار امور بینالملل مدیرعامل بانک صادرات ایران برگزار شد و آخرین دستاوردهای نوین این بانک در حوزه هوش مصنوعی در ارائه خدمات بانکی ارائه شد.
همچنین ارائه آخرین دستاوردها و نوآوریها در زمینه نخستین سامانه توثیق الکترونیک نظام بانکی «ست» و نخستین چک الکترونیک نظام بانکی «چکنو»، توسط کارشناسان بانک صادرات ایران برای علاقهمندان در این نمایشگاه ارائه شد.