پایگاه خبری دنیای سرمایه

مدیرعامل «صنایع چاپ و بسته‌بندی امیران» مطرح کرد؛

معضل ورود صنایع غیرمرتبط به حوزه چاپ

امیرحسین اکبری با اشاره مجموعه‌های تولیدی که بعد از احداث واحدهای چاپ و بسته‌بندی، برای پرکردن ظرفیت تولید، وارد بازار می‌شوند از ایجاد رقابت‌های ناسالم در این زمینه انتقاد کرد.

مدیرعامل صنایع چاپ و بسته‌بندی امیران در گفت‌وگو با پایگاه خبری دنیای سرمایه‌گذاری آنلاین، ضمن اشاره به اهمیت بسته‌بندی و جهبه‌سازی گفت: اصلی‌ترین عامل در کیفیت در این صنعت، استفاده از ماشین‌آلات مجهز و به‌روز است. این در حالی است که خریداری و وارد کردن این قسم تجهیزات، مشکلات خاص خودش را دارد؛ خصوصا در شرایطی که ایران متحمل تحریم‌های اقتصادی شده و به دلیل افزایش چشمگیر نرخ ارز، سرمایه‌گذاری بالایی را می‌طلبد. در این میان، جعبه‌سازی را می‌توان گران‌ترین صنف در صنعت چاپ و بسته‌بندی دانست.

امیرحسین اکبری درباره مواد اولیه و کاغذ و مقوا نیز توضیح داد: تولیدات داخلی در حوزه کاغذ و مقوا، نمی‌توانند به‌لحاظ کیفی جای محصولات کره‌ای و چینی را بگیرند. کمبود مواد اولیه لازم برای تولید سفارش‌ها، خصوصا در شرایطی مساله‌ساز می‌شود که معمولا مشتریان ما به شکل مستمر به ما سفارش محصول می‌دهند و می‌خواهند جنس و کیفیت جعبه‌ها، با جنسب و کیفیت سفارش‌های قبلی‌شان مطابقت کند. این در حالی است که معمولا در مقاطع مختلفی از سال، برخی اقلام و انواع کاغذها و مقواها در بازار، کمیاب می‌‌شوند.

وی درباره ایجاد واحدهای چاپ و بسته‌بندی در مجموعه‌های صنعتی در کشور گفت: اگر یک تولیدات یک کارخانه به حدی باشد که به تنهایی، ظرفیت تولید یک واحد چاپ و بسته‌بندی را شامل شود، ایرادی در این کار نمی‌بینم. اما مساله این است که بسیاری از مجموعه‌ها، چنین حجم تولیدی را ندارند و بعد از احداث واحدهای چاپ و بسته‌بندی، برای پرکردن ظرفیت تولید، وارد بازار می‌شوند و با مجتمع‌های چاپ و بسته‌بندی که مستقلا در این صنعت فعالیت دارند، وارد رقابت می‌شوند.

مدیرعامل صنایع چاپ و بسته‌بندی امیران افزود: البته این اقدام در اکثر موارد، با شکست مالی همراه می‌شود و چه بسا سود بانکیِ سرمایه‌ای که صرف احداث و راه‌انداری یک واحد چاپ و بسته‌بندی در مجموعه خود کرده‌اند، به مراتب بیشتر از سودی است که ظرف یک‌ سال در ازای سفارش جعبه به واحدهایی نظیر امیران پرداخت می‌کنند. در واقع برون‌سپاری سفارش‌های چاپی، در غالب مواقع به‌صرفه‌تر از خریداری ماشین‌آلات گران‌قیمت، استخدام چندین و چند نیروی انسانی و متحمل شدن هزینه‌های جاری تولید در این بخش است.

وی برای سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: امیدوارم کشور به لحاظ اقتصادی به یک ثبات نسبی برسد تا تولیدکننده و سرمایه‌گذار بتواند در مسیر توسعه و پیشرفت گام بردارد. بروز مشکلات مختلف در جامعه، نظم تولید را مختل می‌کنند و باعث می‌شود تولیدکنندگان در تولید محصول، تردید کنند. متاسفانه محصول این شرایط، چیزی جر تصمیم به مهاجرت و خارج شدن تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران از کشور نیست.

اکبری خطاب به مسئولان کشور گفت: خواسته ما از بزرگان مملکت این است که با ایجاد ثبات، زمینه ماندن و کار کردن در کشور را فراهم آورند. به اعتقاد من ایران، کشوری بسیار غنی است و با تکیه بر ظرفیت‌های بالایی که دارد، می‌توان در هر عرصه‌ای به موفقیت‌های بزرگی در آن رسید.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات