پایگاه خبری دنیای سرمایه

معاون برنامه‌ريزی شرکت فولاد تکنيک مطرح کرد؛

مـعدنکاری فـرا سرزمینی در آسیا بهـترین راه تامین سنـگ آهن

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه گذاری آنلاین، مهران محجوب‌نژاد، ‌معاون برنامه‌ریزی شرکت فولاد تکنیک با اشاره به طرح جامع فولاد گفت: طرح جامع فولادی کشور با متولی‌گری سازمان ایمیدرو و شرکت ملی فولاد در سال ۱۳۹۳ تصویب شد. هر سال این طرح، پایش شده و مولفه‌هایی اصلی همچون انرژی،‌ زیرساخت، مواد اولیه و… در توسعه صنعت فولاد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: طبق آخرین پایش و‌ طی گزارش‌های سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده آمریکا، ایران نهمین کشور از لحاظ ذخایر سنگ‌آهن است، به‌طوری‌که ذخیره ایران ۲/۷ میلیارد تن بوده که از این میزان یک‌میلیارد و ۵۰۰ تن سنگ‌آهن محتوی می‌باشد.

محجوب‌نژاد افزود: ذخایر سنگ‌آهن خام جهان ۱۸۰ میلیارد تن است که ۸۵ میلیارد تن آهن محتوی از آن حاصل می‌شود. استرالیا عظیم‌ترین ذخایر سنگ‌آهن در جهان را دارد، به‌طوری‌که ۳۷ درصد سنگ‌آهن جهان متعلق به این کشور و ۱۷ درصد متعلق به برزیل است. حجم صادرات سنگ‌آهن این دو کشور ۷۵ درصد کل تجارت جهان را شامل می‌شود. در سال ۲۰۲۱ میزان تولید سنگ‌آهن جهان ۲/۴ میلیارد تن بوده و ۱/۶ میلیارد تن نیز تجارت انجام شده است.

‌معاون برنامه‌ریزی شرکت فولاد تکنیک با اشاره به ذخایر ایران گفت: طبق گزارش‌های داخلی ذخایر زمین‌شناسی ایران ۵ میلیارد تن و ذخایر قابل استفاده ۳ میلیارد تن است.

این فعال حوزه فولاد با اشاره به افق ۱۴۰۴ عنوان کرد: در طرح جامع فولاد عنوان شده تا سال ۱۴۰۴ باید ظرفیت تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن برسد که ‌اگر فولادسازان با ظرفیت کامل کار کنند، به ۱۶۶ میلیون تن سنگ‌آهن نیاز است. در نتیجه پس از افق ۱۴۰۴،‌ تا ۱۴ سال سنگ‌آهن موجود خواهد بود، ‌اما با ظرفیت بین ۶۵ تا ۷۵ درصد، این عدد به حداقل ۲۰ سال افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اکتشافات در کشور گفت: طی چند سال گذشته نسبت به رشد صنعت فولاد، اکتشافات در عمق، پیشرفت چندانی نداشته و میزان حفاری از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۱ مجموعاً حدود ۱/۷ میلیون متر بوده، این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، استرالیا فقط حدود ۱۱ میلیون متر و کانادا ۳/۶ میلیون متر حفاری داشته که این آمار، میزان عدم توسعه‌یافتگی ایران نسبت به کشورهای معدنی را در این بخش نشان می‌دهد.

‌معاون برنامه‌ریزی شرکت فولاد تکنیک معتقد است:‌ مجوزهای بسیاری که برای احداث کارخانه‌های فولادی داده شده،‌ تاثیرش را روی حلقه اولیه زنجیره، یعنی سنگ‌آهن گذاشته است. پیش‌بینی شده که تا سال ۱۴۱۰ میزان ظرفیت تولید فولاد به ۶۵ میلیون تن برسد که این میزان فولاد ۲۰ درصد نیاز به سنگ‌آهن را افزایش خواهد داد و این یکی از چالش‌های موجود است.

محجوب‌نژاد با اشاره به مشارکت کنسرسیوم واحدهای معدنی و فولادی در پهنه‌های جدید اکتشافی گفت: در این طرح اقدامات اولیه‌ای انجام شد،‌ اما کافی نبود. باید در طرح فرآوری‌های سنگ‌آهن‌های کم‌عیار و باطله معدنی نیز بیشتر کار شود.

وی با اشاره به معدنکاری فراسرزمینی عنوان کرد: یکی از پیشنهادهای خوب برای تامین سنگ‌آهن،‌ معدنکاری فراسرزمینی در کشورهایی مانند افغانستان، قزاقستان،‌آسیای میانه و… است که سنگ‌آهن را استخراج و‌ فرآوری کرده و کنسانتره را به ایران وارد کنند. یکی از بهترین گزینه‌ها برای تامین سنگ‌آهن،‌ معدنکاری فراسرزمینی است. فولادسازان مطرح دنیا نیاز ماده اولیه خود را از کشورهای دیگر تامین می‌کنند.

‌معاون برنامه‌ریزی شرکت فولاد تکنیک افزود: کشورهایی مانند ژاپن،‌ کره و چین سنگ‌آهن مورد نیاز خود را وارد می‌کنند. یکی از اهداف احداث کارخانه فولاد در حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان نیز سهولت در واردات سنگ‌آهن است.

محجوب‌نژاد با بیان اینکه فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس دارای اهمیت است،‌ اظهار کرد: یکی از مزایای فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس،‌ هزینه کم، ‌ریسک پایین، تجهیزات ساده، آماده‌سازی زیرساخت‌ها،‌ کم بودن بروکراسی اداری،‌ ایجاد اشتغال و… است.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های واحدهای بزرگ فولادسازی، فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس است،‌ گفت: معادن کوچک باید با یکدیگر هم‌افزایی کرده و فرآوری داشته باشند و مواد اولیه فولادسازان را تامین کنند که این امر نیازمند سیاست‌گذاری و حمایت دولت است.

انتهای پیام/

 

 

 

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات