پایگاه خبری دنیای سرمایه

مهاجرت نیروی انسانی و تعرفه‌گذاری دولت، چالش‌های شرکت‌های آی‌تی

رییس هیات مدیره اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز گفت:از جمله اهداف تحقق‌یافته اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز، ایجاد لایسنس آی تی هاب به عنوان اولین open api و  open aiدر کشور است که سرویس‌های مختلف استعلامی و هوش مصنوعی را در اختیار شرکت‌ها و ارگان‌ها قرار می‌دهد. علاوه بر این، حدود ۴۵ سرویس هوش مصنوعی در این اپراتور توسط متخصصان و نخبگان کشورمان به‌طور کاملا بومی توسعه یافته که از جمله آن‌ها می‌توان به سرویس‌های پایه کاربردی تحلیل داده و سرویس‌های تحلیل بینایی، سرویس‌های پایه کاربردی گفتار، تحلیل احساس و عواطف، تشخیص سن و… اشاره کرد.

محمدحسین متقی‌زاده در گفت‌وگوی اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی دنیای سرمایه‌گذاری آنلاین؛ با اشاره به اینکه در اوایل سال ۱۳۹۹ اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز به دلیل شیوع کرونا و ضرورت ایجاد بستری برای تسهیل خدمات‌رسانی به مردم در فضای آنلاین، سیستم هوش مصنوعی را وارد بخش خدمات کرد و به احراز هویت سجام از این طریق پرداخت، به‌طوری که همه فرآیند احراز هویت به صورت آنلاین انجام می‌شد،گفت: این اپراتور همچنین در اواسط ۱۳۹۹ سیستمی را برای قوه قضائیه راه‌اندازی کرد که امکان دسترسی آنلاین به تمام خدمات قوه قضائیه و از جمله سوءپیشینه را فراهم می‌کرد. علاوه بر این، در همین سال زمینه دسترسی خدمات کل دفاتر پیشخوان دولت که با آی‌تی‌ساز کار می‌کردند، در همراه هوشمند فراهم شد.

وی افزود: در همراه هوشمند، شهروندان با توجه به موقعیت خود، نزدیک‌ترین دفتر را برای دریافت آنلاین خدمات انتخاب می‌کنند. خوشبختانه اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز در سال ۱۴۰۰ وارد سیستم‌های نئوبانک شد و با ابلاغیه‌هایی که از سوی بانک مرکزی انجام شد، خدمات احراز هویت، افتتاح حساب، دریافت تسهیلات و… چندین بانک را انجام داد. این اپراتور، سفته و برات الکترونیکی را نیز با همکاری وزارت اقتصاد برای برخی از بانک‌ها عملیاتی کرد و در سال ۱۴۰۰ برای اولین بار، لایسنس‌های مختلف از محصولات دانش‌بنیان را ایجاد کرده است، به‌طوری که سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف از طریق تهیه این لایسنس‌ها می‌توانند خدمات مختلفی را با کمک هوش مصنوعی در حوزه‌های تخصصی خود ارائه دهند و بازار خود را کسب نمایند. شایان ذکر است، اپراتور آی‌تی‌ساز؛ لایسنس نئوبانک، لایسنس سی آر ام، لایسنس امضاء دیجیتال، لایسنس احراز هویت بیومتریک، لایسنس باشگاه مشتریان، لایسنس شبکه ملی دفاتر و لایسنس آی تی هاب را در اختیار داشته که توسط شرکت‌های مورد وثوق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزش‌گذاری شده و به تایید کارشناس رسمی دادگستری رسیده تا در دسترس سازمان‌ها قرار گیرد.

متقی‌زاد‌ه تصریح‌کرد: از جمله اهداف تحقق‌یافته اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز، ایجاد لایسنس آی تی هاب به عنوان اولین open api و  open aiدر کشور است که سرویس‌های مختلف استعلامی و هوش مصنوعی را در اختیار شرکت‌ها و ارگان‌ها قرار می‌دهد. علاوه بر این، حدود ۴۵ سرویس هوش مصنوعی در این اپراتور توسط متخصصان و نخبگان کشورمان به‌طور کاملا بومی توسعه یافته که از جمله آن‌ها می‌توان به سرویس‌های پایه کاربردی تحلیل داده و سرویس‌های تحلیل بینایی، سرویس‌های پایه کاربردی گفتار، تحلیل احساس و عواطف، تشخیص سن و… اشاره کرد. لازم به ذکر است، هدف اساسی از شکل‌گیری اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز، تسهیل فرآیند ارائه خدمات بوده و در همین راستا شعار “خلق فردای هوشمندانه” را انتخاب کرده است. با توجه به این امر، هموطنان هم از طریق دفاتر پیشخوان شهری و ict روستا و یا دفاتر کاریابی به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین و گوشی‌های خود می‌توانند خدمات را بدون دردسر دریافت کنند.

وی گفت: خدمات اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز در سه بخش بورس، بانک و بیمه ارائه می‌شود، از این‌رو این اپراتور پس از آنلاین کردن سرویس احراز هویت سجام در بازار سرمایه، احراز هویت در چندین کارگزاری را نیز آنلاین کرد و برای آن‌ها محصولات مختلفی مثل باشگاه مشتریان و… ایجاد نمود. همچنین کارگزاری‌های بورسی از طریق شبکه دفاتر و همراه هوشمند این اپراتور سرویس‌های خود را از جمله احراز هویت برای ورود در بازار سرمایه را به شهروندان ارائه دادند. مشابه همین سیستم برای بانک‌ها نیز به اجرا درآمده و می‌توانند از سرویس‌های نئوبانک، احراز هویت، امضاء دیجیتال، سفته و برات الکترونیک، شبکه دفاتر، توسعه خدمات آنلاین در اپلکیشن‌های بانکی و… اپراتور آی‌تی‌ساز استفاده نمایند که نمونه‌ای از این سرویس‌ها در بانک گردشگری و مسکن نیز انجام شده است. با استفاده از این سیستم، بانک‌ها به‌راحتی می‌توانند خدماتی مانند افتتاح حساب، پرداخت تسهیلات و… را با هزینه کمتری به مشتریان خود ارائه دهند و با استفاده از شبکه دفاتر در سراسر کشورمان شعبه داشته باشند که بیش از ۶ هزار شعبه جهت ارائه خدمات‌ آن‌ها اضافه می‌شود. در بخش بیمه‌ها نیز علاوه بر سرویس‌های ارائه خدمات بیمه از طریق دفاتر و همراه هوشمند و ارائه سرویس‌های امضاء دیجیتال، قرار است سیستم‌هایی در بستر هوش مصنوعی به منظور احراز هویت افراد پیاده‌سازی شود.

رییس هیات مدیره اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز تاکیدکرد: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۲۲ میلیون نفر از طریق اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز احراز هویت شده و ۱۳۰ سرویس مختلف نیز در دفاتر تحت نظر اجرا شده که خوشبختانه با توجه به کارآمدی، همگی رضایت مشتریان را نشان می‌دهند.قطعا هزینه ایجاد یک سازمان یا برای مثال یک شعبه بانکی بسیار بالا خواهد بود، اما زمانی که سیستم به صورت آنلاین باشد، نیازی به رفت‌وآمد و پرداخت برخی از هزینه‌های جانبی نیست، به همین دلیل ایجاد چنین سیستم‌هایی به کاهش هزینه‌ها به ویژه هزینه سربار شبکه بانکی کمک شایانی خواهد کرد. شایان ذکر است، کرونا به تقویت ذهنیت استفاده از خدمات نوین سرعت بخشید، هر چند که مردم و مشتریان نیز با وجود چنین بستری تمایلی به استفاده از سیستم‌های قدیمی ندارند.همان‌طور که در موارد فیزیکی شاهد دزدی و دست‌درازی به منابع و تجهیزات سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف هستیم، در بُعد مجازی نیز با هکرها روبه‌رو خواهیم بود. با توجه به این موضوع، اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز با تکیه بر نخبه‌های دانشگاهی و استفاده از سیستم‌های مدرن، تا حد امکان خطر هکرها را کاهش داده است. به عبارتی دیگر، سخت‌افزارهایی را داخل سیستم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده‌ایم که پوشش امنیتی قابل اتکا دارد.

وی مطرح‌کرد: از جمله چالش‌هایی که در این حوزه وجود دارد، مهاجرت نیروی انسانی و تعرفه گذاری دولت است. متاسفانه در شرایط کنونی، هم مهاجرت افراد این حوزه بسیار افزایش یافته و هم دولت وارد بازی تعرفه گذاری خدمات نوین شده است، به‌طوری که با وجود تغییر قیمت‌ها شاهد عملکرد کُند دولت و تاخیر چندماهه در تغییر تعرفه‌ها هستیم.

متقی‌زاده افزود: با گذشت زمان و انقلاب صنعتی، تغییرات شدیدی در فضای علمی و اقتصادی کشورها ایجاد شده که تاثیرپذیری از آن اجتناب‌ناپذیر است، بر همین اساس با وجود حرکت زندگی و امکانات مردم به سوی دانش‌بنیان شدن، صنایع برای رشد و ادامه توسعه به استفاده از تکنولوژی‌های روز و علوم جدید نیازمندند، در غیر این صورت بهره‌وری آن‌ها پایین آمده و به تدریج حذف می‌شوند. با توجه به شعار مقام معظم رهبری، حمایت از دانش‌بنیان‌ها باید در دستور کار واقعی قرار گیرد. از جمله اقدامات مثبتی که در این زمینه انجام شده، زحمات جناب آقای دکتر ستاری در تصویب قانون حمایت از جهش دانش‌بنیان بود که موانع استفاده از محصولات دانش‌بنیان توسط بانک‌ها، ارگان‌ها و سرمایه‌گذاری را رفع کرده که بی‌شک این قانون و دستورالعمل‌های اجرایی آن، اثرات مثبت قابل توجهی خواهد داشت.

رییس هیات مدیره اپراتور دانش‌بنیان آی‌تی‌ساز اضافه‌کرد: برای داشتن زندگی بهتر باید دید روشن‌تری نسبت به استفاده از فناوری‌های نوین داشته باشیم، بر همین اساس باید به نخبه‌های دانشگاهی و حوزه دانش‌بنیان اعتماد کرده و سیستم‌ها و امکانات جدیدی را برای استفاده بیشتر از توانمندی‌های آن‌ها ایجاد کرد. همچنین داشتن نگاه مثبت به این موضوع به منظور تسهیل فرآیند به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین جهت خلق آینده و زندگی راحت‌تر اهمیت دارد.

انتهای‌پیام/

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.