پایگاه خبری دنیای سرمایه

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه

میدکو؛ پیشگام در اشتغال زایی برای نیروهای بومی

در شرایطی که بحث توجه به اشتغال نیروی انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است، شرکت میدکو در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی خود، استفاده از نیروهای بومی منطقه را به طور جدی در دستور کار قرار داده است.

به گزارش «دنیای سرمایه گذاری»، سال گذشته نمایندگان مجلس مصوبه ای داشتند که به موجب آن دولت را مکلف به استفاده‌ از نیروهای بومی در طرح ها و پروژه‌های معدنی کردند. طبق این مصوبه، دولت مکلف است در راستای توسعه متوازن و اشتغال پایدار و بهره‌مندی مردم منطقه و جلوگیری از مهاجرت در محدوده معادن، اقدامات لازم برای اولویت‌دهی استفاده از نیروهای انسانی بومی و شرکت‌های بومی انجام دهد و در طول اجرای قانون برنامه، در طرح‌ها و پروژه‌های معدنی خود و در شرایط برابر اولویت را به پیمانکاران بومی واجد شرایط شهرستانی و استانی داده و نیروهای مورد نیاز خود را از افراد بومی شهرستان محل فعالیت به ترتیب از نزدیکترین محل و در صورت عدم وجود نیروی کار در شهرستان محل فعالیت از نزدیکترین شهرستان‌های استان محل فعالیت به کارگیری کند.

این در حالی است که میدکو از سال ها پیش چنین رویکردی را نسبت به استخدام نیروی انسانی داشته و در هر منطقه ای که حاضر شده، همیشه تلاش کرده است که اکثریت پرسنل خود را از میان افراد بومی آن منطقه انتخاب کند. این عملکرد میدکو، آثار مثبت بسیاری داشته است از جمله مهم ترین آنها می توان به مهاجرت معکوس اشاره کرد. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در سال های اخیر مهاجرت شدید به کلانشهرها و به ویژه شهر تهران به یک معضل جدی تبدیل شده است. حال اگر شرکت ها و صنایع سعی کنند که نیروی انسانی مورد نیاز را از بین بومی های همان منطقه استخدام کنند، ضمن کاهش میزان مهاجرت به شهرها و کلانشهرها، شاهد رونق مهاجرت معکوس هم خواهیم بود. چرا که تاثیر مستقیمی بر کاهش نرخ بیکاری در آن منطقه بر جا می گذارد.

نگاهی به عملکرد شرکت میدکو نشان می دهد که نرخ استفاده از نیروهای بومی در این مجموعه ۹۷ درصد است و این در حالی است که در بسیاری از شرکت ها کمتر شاهد چنین عملکرد بالایی در رابطه با به کارگیری نیروهای بومی هستیم. شاید در خوشبینانه ترین حالت، بسیاری از شرکت ها ۵۰ درصد منابع انسانی خود را از میان نیروهای بومی استخدام کنند.

همچنین اقداماتی از این دست، موجب رشد و توسعه اقتصادی در مناطق فعالیت میدکو شده است. قاعدتا زمانی که در یک منطقه، تعداد بیشتری از بومیان آنجا شغل داشته باشند و مشکل بیکاری تا حدودی رفع شود، رشد و رونق اقتصادی هم در آن منطقه رقم می خورد و تاثیر بسزایی در معیشت مردم خواهد داشت.

موضوع دیگر جلوگیری از بزهکاری های اجتماعی است که به واسطه اشتغال زایی برای افراد بومی هر منطقه به ویژه در مناطق محروم، محقق می شود. طبیعتا زمانی که به دنبال اشتغال زایی در یک منطقه، شاهد کاهش میزان بیکاری باشیم، بزهکاری ها و برخی کج روی هم تا حدود زیادی کاهش می یابد.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات