پایگاه خبری دنیای سرمایه

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه

نقش فناوری اطلاعات در بانکداری الکترونیک از زبان رستم شاه گشتاسبی

نقش فناوری اطلاعات در بانکداری الکترونیک از زبان رستم شاه گشتاسبی

رستم شاه گشتاسبی، رئیس هیات مدیره شرکت زیرساخت بانک ملت، در خصوص نقش فناوری اطلاعات یا IT در بانکداری الکترونیک به ایجاد زیرساخت‌های لازم و همچنین امنیت تراکنش‌ها اشاره کرد. 

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه رستم شاه گشتاسبی، رییس هیات مدیره شرکت زیرساخت بانک ملت، طی مصاحبه‌ای با دنیای سرمایه به نقش فناوری اطلاعات در بانکداری الکترونیک اشاره کرد.

وی در مورد زیرساخت‌های لازم برای بانکداری الکترونیک گفت:

“هنگامی که بانک‌ها از بانکداری سنتی به سمت بانکداری الکترونیک مهاجرت و در عصر حاضر که جهت سوق به بانکداری دیجیتال برنامه‌هایی تدوین کردند، نقش فناوری اطلاعات بسیار پررنگ و مهم بود.

هنگامی که کسب‌وکار جدیدی بر بستر الکترونیک شکل می‌گیرد، فناوری اطلاعات و قوانین و عوامل موثر در آن کمک می‌کنند تا بسترهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت پروژه جدید ایجاد شود.

به عنوان مثال، هنگامی که بانک‌ها به سمت بانکداری الکترونیک رفتند، ابتدا باید فضای دیتا سنتر خود را آماده می‌کردند و در آن سرورها، ذخیره‌سازها، دستگاه‌ها، ابزارهای شبکه و سایر سخت‌افزارهای یک سایت را نصب کنند.

همچنین باید نرم‌افزارهای لازم جهت سامانه‌های بانکداری متمرکز بانک‌ها و همچنین ابزارهای بانکی جهت شعب و بر بستر موبایل یا سایت‌های اینترنتی نوشته شود تا همه این‌ها توسط فناوری اطلاعات آن‌ها تهیه و به مرحله اجرا گذاشته شود.”

امنیت در فناوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک

شاه گشتاسبی در این حین به بحث امنیت پرداخت و آن را مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت بانکداری الکترونیک عنوان کرد.

او این مسئله را چنین تشریح کرد:

“اگر به شبکه پرداخت نگاه کنیم، از زمان آغاز یک تراکنش از دستگاه پوز تا انتقال آن در شبکه و رسیدن به بانک مقصد و برگشت پاسخ آن به دستگاه پوز و چاپ رسید، از هزاران عوامل نرم‌افزاری و سخت‌افزاری عبور می‌کند تا یک تراکنش به صورت کامل و صحیح انجام شود.

در این بین نباید از نقش امنیت غافل شد که تضمین‌کننده صحت و سلامت تراکنش و حافظ منافع مشتریان است.

امنیت هم در شرکت پرداخت و هم در بانک در اولویت نخست یک تراکنش قرار دارد؛ بنابراین تدوین سیاست‌های امنیتی و اجرای سیاست‌های بالادستی برای هر دو بازیگر این صنعت بسیار مهم است.

با توجه به مسایل گفته شده، می‌توان به نقش و حساسیت فناوری اطلاعات در این شبکه پی برد؛ حتی اگر از بعد سایر کسب‌وکارها نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که وجود امنیت و سایر مسایل فناوری اطلاعات در آن‌ها بسیار پررنگ است و اگر حضور بخش فناوری اطلاعات را در آن صنایع نادیده بگیریم، هرگز به آن کسب‌وکار دست پیدا نخواهیم کرد.

در جامعه ما بسیاری از ابزارها مانند استفاده از تاکسی‌های اینترنتی و یا خریدهای اینترنتی گواهی بر اهمیت فناوری اطلاعات در صنایع هستند.”

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات