به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه گذاری انلاین، کامران وکیل در خصوص سرمایهگذاری فراسرزمینی عنوان کرد: سرمایهگذاری فراسرزمینی برای به دست آوردن سنگآهن بیشتر هیچ منعی ندارد. هیچ الزامی وجود ندارد که حتما آهن و فولاد کشور وابسته به منابع داخلی باشند. کشورهای دیگر مانند چین، مزیت تولید آهن و فولاد در بازارهای رقابتی را دارد، اما وابسته به منابع داخلی نیست و در این راستا سوخت و سنگآهن مورد نیاز را وارد میکند. همچنین استرالیا سوخت مورد نیاز برای تولید را ندارد؛ بنابراین سنگآهن خود را صادر میکند.
وی ادامه داد: ایران سوخت ارزانقیمت و موقعیت مکانی مناسبی دارد؛ بنابراین میتواند از منابع غنی سنگآهن افغانستان استفاده کند. بسیاری از معادن این کشور به دلیل مشکلات سیاسی و جنگهای داخلی دستنخورده باقی مانده است؛ بر همین اساس ایران میتواند این محصول را وارد کند؛ واردات محصولی که قیمت جهانی دارد، کار سختی نیست.
نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به جنگهای داخلی در افغانستان گفت: برای فعالیت اقتصادی میتوان با این کشور تعامل کرد و افغانستان نیز برای رشد اقتصادی خود قطعا شرایط را مهیا میکند.
وکیل با انتقاد از بخشنامههای جدید دولتی گفت: هیچ کشوری مانند ایران برای تولیدکنندگان مانعتراشی نمیکند. در حال حاضر دولت برای صادرات، عوارض ۲۰ درصدی وضع کرده و آن را عطف به ماسبق کرده، این در حالی است که ثبات اقتصادی افغانستان بیشتر از ایران است. متاسفانه دولت با وضع چنین بخشنامههایی چوب لای چرخ تولید میگذارد.
وی ادامه داد: دولت در شرایط سخت اقتصادی باید حامی تولیدکنندگان باشد و کار را تسهیل کند؛ نه آنکه شرایط را برای آنها سخت و هر روز مانعتراشی کند.
نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به اهمیت معادن در کاهش وابستگی اقتصاد به صنعت نفت اظهار داشت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و ذخایر مختلفی که در اختیار دارد، امتیازهای قابل توجهی در زمینه معدن به خود دیده که تا همین امروز به دلیل سوء مدیریت و بیتوجهی به نظرات کارشناسی، نهتنها بهره درستی از آنها نبردهایم، بلکه بعضا این مزیتها را نیز از بین بردهایم.
وکیل با اشاره به سرمایهگذاری خارجی گفت: سرمایهگذار خارجی نیازمند ثبات اقتصادی و تصمیمگیری است. سرمایهگذاری در بخش معدن نیازمند چندین سال بررسی است، این در حالی است که هر روز یک بخشنامه و دستورالعمل جدیدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجلس شورای اسلامی، گمرک و… صادر میشود. بر اساس چه مزیتی، سرمایهگذار خارجی در ایران سرمایهگذاری کند؟ این در حالی است که بزرگترین سرمایهگذاران ایرانی به خارج از کشور رفته و در کشورهای دیگر سرمایهگذاری میکنند.
وی افزود: ادامه چنین شرایطی باعث میشود، تولیدکنندگان تولید را رها کنند. در حال حاضر زیرساختهای کشور و اقتصاد ایران برای پیشرفت بخش معدن مهیا نیست.
نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران معتقد است: تا روزی که مسئولان به این باور نرسند، ذخایر معدنی ایران میتواند تحولی قابل توجهی در اقتصاد کشور ایجاد کند، قطعا روند توسعه و جایگاه اقتصادی معادن تغییر چندانی نخواهد داشت و برای جذب سرمایههای جدید به این بخش مولد از اقتصاد کشور مشکلات عمدهای خواهیم داشت. سرمایهگذاری در معادن به دلیل زمانبر بودن و ریسکی که دارد، معادلاتی کاملا متفاوت با سایر بخشها دارد.