به گزارش دنیای سرمایه گذاری آنلاین، شاهپور علاییمقدم معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، در نخستین همایش ملی آموزشی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور که در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان این که تولید گندم ایران در سال زراعی جدید در سایت فائو ۱۳.۵ میلیون تن پیشبینی شده است، افزود: امیدواریم در سال زراعی جدید جشن خودکفایی در تولید گندم را داشته باشیم.
وی ادامه داد: ایران در نوار خشک دنیا قرار دارد و کشاورزی ایران طبق نظریه فائو با ریسک مواجه است، ۳۶ مخاطره در بخش کشاورزی ایران وجود دارد، ۱.۳ میانگین بارش دنیا و سه برابر تبخیر و تعرق را داریم و دشتهای بیابانی از ۱۵ دشت به ۲۲ دشت رسیده است.
علاییمقدم با بیان این که در ۵۰ سال گذشته سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی ۱۹ هزار متر مکعب بوده است، اضافه کرد: با افزایش جمعیت، نیاز به غذا و گرم شدن زمین میزان سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی به ۱۳۰۰ متر مکعب کاهش یافته است.
وی ادامه داد: میزان بارش در ایران ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است که ۱۳۰ میلیارد متر مکعب آن آب تجدیدپذیر است و با این میزان آب تجدیدپذیر میخواهیم به امنیت غذایی برسیم.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، یکی از روشهای مصرف بهینه آب تجدیدپذیر را طرح جهش تولید در دیمزارها برشمرد و گفت: ما باید به کشاورزی حمایتی توجه ویژهای داشته باشیم و جهش تولید در دیمزارها یکی از همین راههای حمایتی است که میزان تولید در دیمزارها را از ۴۰۰ کیلوگرم به بیش از ۱۰۰۰ کیلوگرم در هکتار رسانده است.
وی در رابطه با اجرای طرح الگوی کشت بیان کرد: الگوی کشت باید در کشور اجرایی شود اما اقدام سختی است و نیازمند مشوقها و الزامات است، الزامات الگوی کشت برای مجلس ارسال شده و برای اجرای آن به ۱۳۰ همت نیاز داریم تا بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم.
علاییمقدم افزود: با اجبار نمیتوانیم الگوی کشت را اجرا کنیم و باید به کشاورز آگاهی دهیم که با اجرای طرح الگوی کشت درآمد او افزایش مییابد لذا باید در برنامه هفتم توسعه به آن توجه ویژهای شود.
وی با بیان این که باید مشکلات پنج محصول در بخش کشاورزی برطرف شود، گفت: با رفع مشکل این پنج محصول مشکلات بخش دام و طیور هم برطرف خواهد شد؛ ضریب وابستگی گندم و جو به واردات کاهش یافته است اما در کنجاله سویا و دانههای روغنی بیش از ۸۵ درصد وابستگی داریم لذا باید الگوی کشت را مورد توجه ویژه قرار دهیم.