پایگاه خبری دنیای سرمایه

کدام صندوق طلا بهتر است؟

کدام صندوق طلا بهتر است؟

در موقعیتی که میزان حقوق و ارزش پول ملی از درصد تورم حاکم بر کشور کمتر است، بدیهی است که افراد به دنبال برخی راه های ایمن سرمایه گذاری مثل خرید طلا باشند. اما تهیه این ماده ارزشمند به شکل فیزیکی چندان هم خالی از دغدغه نیست. از پرداخت اجرت، مالیات و سود گرفته تا عیار سنجی و … از جمله این چالش ها هستند. در این حالت این گونه به نظر می رسد که خرید صندوق طلا گزینه هوشمندانه‌ای باشد. اما صندوق طلا چیست؟ کدام نمونه از آن‌ برای سرمایه گذاری بهتر است؟ اصلا چگونه می‌توانیم بهترین صندوق طلا را شناسایی کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا هر یک از این پرسش ها را یک به یک پاسخ دهیم.

منظور از صندوق طلا چیست؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده، صندوق طلا نوعی تکنیک سرمایه گذاری است که در آن افراد بدون آنکه نسبت به خرید فیزیکی طلا اقدام کنند در سود یا زیان حاصل از نوسانات آن شریک می شوند. در اینجا وجهی که از شما گرفته می شود به دو دسته کلی تقسیم خواهد شد. دسته ی اول که بیش از ۷۰ درصد سرمایه تان را در بر می‌گیرد برای خرید شمش، سکه یا طلای آب شده صرف می‌شود. اما ۳۰ درصد باقی مانده با اوراق بهادری که به طلا وابسته باشد پر خواهد شد. لازم به ذکر است که با حداقل مبلغ خرید طلای فیزیکی می‌توان در این فرایند شریک شد. برای خرید صندوق طلا کافی است به بازارهای معامله آنلاین مراجعه کرده و یا یک کارگزاری رسمی را برای خود تعیین کنید.

بررسی انواع صندوق طلا

با یک سرچ ساده متوجه ده‌ها صندوق طلا می‌شوید که هر یک به پشتوانه شرکت یا مجموعه خاصی بالا آمده‌اند. سوای این لیست بلند بالا انواع صندوق طلا را می‌توان به دو دسته‌ی صندوق‌های بورسی و طلایی دسته‌بندی کرد. در نمونه اول شما سرمایه‌تان را وقف سهام شرکت‌هایی می‌کنید که در حوزه فراوری، فروش و یا استخراج طلا فعالیت می‌کنند. این درحالی است که سهام دسته دوم صرف خرید طلا به طور فیزیکی می‌شود. در این حالت هر صندوق طلا نمایانگر مقدار اندکی از این فلز ارزشمند است. در ادامه لیستی از شناخته شده‌ترین صندوق‌های طلا را درج می‌کنیم.

  • صندوق طلای مفید
  • صندوق طلای زرین کاردان
  • صندوق طلای صبا
  • صندوق طلای زرفام آشنا
  • صندوق طلای آسمان آلتون
  • صندوق طلای کهربا

صندوق طلای مفید

 

این صندوق با نماد عیار در میان عموم سرمایه گذاران شناخته می‌شود. احتمالا شعار ارزش طلا به عیار آن است به گوش‌تان خرده باشد‌‌. این صندوق که از سال ۱۳۹۷ احداث شده است تا کنون بیش از ۲۳ میلیارد سپرده نقدی را از آن خود کرده است. یک مزیت بزرگ درباره این صندوق امکان سرمایه گذاری در آن با مبالغ کم است. در حال حاضر شما می‌توانید حتی با ۱۰۰ هزار تومان هم صندوق طلای مفید خود را دریافت کنید.

صندوق طلای کهربا

صندوق‌های طلای کهربا این روزها به خوش نامی‌شان معروف‌اند‌. استارت کاری این نمونه صندوق از سال ۱۴۰۰ شروع شد. اما در همین مدت کم چیزی غریب بر ۹ میلیارد تومان سرمایه نقدی جمع آوری شد که این رقم با توجه به تاریخ تاسیس آن بسیار قابل توجه است. در حال حاضر شما می‌توانید با کنار گذاشتن ۱۱۰ هزار تومان صاحب یک صندوق طلای کهربا شوید.

صندوق طلای صبا

صندوق سرمایه گذاری ذکر شده در دسته ی صندوق‌های وابسته به اوراق بهادر قرار می‌گیرد. مبالغی که برای این صندوق‌ها کنار گذاشته می‌شود به دو دسته تقسیم می‌شوند. بخش بزرگ‌تر آن برای گواهی سپرده شمش، و بخش کوچک‌تر برای گواهی خرید سکه صرف می‌شود. در حال حاضر بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه جمع آوری شده است.

صندوق طلای زرفام آشنا

عملکرد از طلا ارزشمندتر است، شعار سران این برند است. این صندوق طلا به طور خاص بر روی سرمایه جذب شده از اوراق بهادری که مبتنی بر بورس و سکه است تمرکز دارد. داشتن درآمد ثابت از طریق بورس از جمله مزایای این صندوق است. این واحد تجاری فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است.

صندوق طلای زرین کاردان

سپرده، اصلی‌ترین ترکیب طلایی این واحد را تشکیل می‌دهد. واحد طلایی که از سال ۱۳۸۷ شروع به کار کرده است تا کنون بیش از ۳.۳ همت جذب سرمایه داشته است‌. با یک نگاه کلی به عملکرد این واحد می‌توان با این نتیجه رسید که این صندوق افرادی را جذب می‌کند که به دنبال ایجاد سرمایه گذاری‌های بلند مدت هستند.

معیارهای شناسایی بهترین صندوق طلا، کدام صندوق از همه بهتر است؟

نمی‌توان یک واحد خاص را تحت عنوان بهترین صندوق طلا معرفی کرد‌. چرا که هر یک از این صندوق‌ها در مواجهه با یک معیار خاص بهترین هستند. انتخاب معقول‌ترین صندوق طلا به آنالیز معیارهای کوچک و بزرگ بسیاری بستگی دارد‌. مثلا ابتدا باید نوع سبد را مورد بررسی قرار دهید. پس از آن هم آنالیز مقدار سرمایه در دسترس صندوق و چگونگی مدیریت هزینه آن در اولویت قرار می‌گیرد.

در این میان به جرئیات دیگری مثل سابقه عملکرد و تیم فنی که صندوق را مدیریت می‌کند نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. البته که انتظارات شخصی شما هم در تعیین بهترین و بدترین صندوق دخیل هستند. از خود سوال کنید که هدف من از سرمایه گذاری طلا چیست؟ چقدر می‌توانم هزینه کنم و افق زمانی که می‌توانم منتظر بمانم چقدر است؟ البته که مقدار سود مد نظرتان در این باره نیز حائز اهمیت بسیاری است. پس از پاسخگویی به تمام این سوالات و بررسی پارامترهای ذکر شده، می‌توانید بهترین صندوق طلا را از دید خودتان شناسایی کنید. توصیه می‌شود که برای داشتن یک تصمیم‌گیری بهتر به اخبار و تحلیل‌های بازار توجه کرده و با کارشناسان مطرح این حوزه مشورت کنید‌. البته که بهره گیری از ابزارهای آنالیز و مقایسه نیز نمی‌تواند خالی از لطف باشد.

کلام پایانی

صندوق طلا به نوعی سرمایه گذاری میان مدت اشاره دارد که در آن افراد بدون خرید طلای فیزیکی، و با دریافت صندوق‌هایی مبتنی بر سپرده گذاری و بورس اوراق بهادار در سود حاصل از نوسانات قیمتی این فلز ارزشمند شریک می‌شوند‌ در این میان ۳۰ درصد مبلغ سرمایه به سهام‌های وابسته به طلا، و باقی‌مانده آن جهت خرید شمش و سکه صرف می‌شود. این صندوق‌ها انواع مختلفی دارند که شنایایی بهترین آنها به آنالیز سابقه فعالیت، مقدار ریسک، چگونگی مدیریت سرمایه و هزینه و مقدار سرمایه جذب شده بستگی دارد. شما می‌توانید برای داشتن یک انتخاب ایمن‌تر علاوه بر مشاوره با کارشناسان این حوزه از ابزارهای تحلیل کننده و مقایسه کننده نیز استفاده کنید. این محتوای ارزشمند متعلق به وبسایت دنیای سرمایه است. امیدواریم که توانسته باشیم تا به اینجای کار علاوه بر اضافه کردن به بار علمی‌تان تا حدودی از دغدغه‌هایتان کسر کرده باشیم.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات