پایگاه خبری دنیای سرمایه

مدیرعامل شرکت یورو سولار:

کندی سیستم دولتی مانع توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شده است

به گزارش دنیای سرمایه گذاری آنلاین،شرکت یورو سالار از سال ۱۳۹۶ در قالب هلدینگ یورو توربین شکل گرفته و در حوزه نیروگاه‌های حرارتی فعالیت دارد. محمود کریمی مدیرعامل شرکت یورو سولار که با مجله دنیای سرمایه گذاری مصاحبه می کرد، با بیان این مطلب توضیح می دهد که این شرکت هم اکنون فعالیت هایی را به شکل کاملا مستقل در زمینه تجهیزات و احداث نیروگاه های خورشیدی در سراسر کشور آغاز کردیم و همچنان در این حوزه فعالیت داریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مترصد آغاز پروژه ای در کشورمان هستیم، به تشریح مشتریان این شرکت می پردازد و اضافه می کند: مشتریان ما صنایعی هستند که برای تامین نیاز برقی مصرفشان باید به نیروگاه های خورشیدی مجهز شوند و دیگر شرکت ها یا افرادی هستند که احداث نیروگاه را با هدف سرمایه گذاری انجام می دهند.

وی از تغییر نگرش به نیروگاه های خورشیدی از کالای لوکس به کالاهایی مفید، در نزد مقامات کشور ذکر می کند و می گوید: اکنون در مقابل کشورهای همسایه مانند ترکیه موقعیت مناسبی نداریم. وی با بیان اینکه ترکیه از طریق نیروگاه های بادی خویش حدود ۳۰ هزار مگاوات برق تولید می کند، ولی مجموعه برق  تولیدی ایران از نیروگاه های بادی، خورشیدی، برق آبی کوچک و زیست توده به هزار مگاوات هم نمی رسد، ادامه می دهد که در سال۲۰۲۲ ۸۳ درصد از نیروگاه های احداث شده در جهان، در حوزه انرژی های تجدید پذیر بوده است.

مدیرعامل شرکت یوروسولار در باب مزیت های نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس توضیح می دهد: در این نوع نیروگاه ها علاوه بر تولید انرژی پاک، هزینه انتقال نیر ندارد، چراکه عمدتا در عمل صرف تولید می شود و دغدغه اتلاف انرژی هم وجود ندارد.

وی ایجاد و تامین این نیروگاه ها ر موافق با قواعد پدافند غیرعامل می داند و می گوید: همیشه احتمال خارج شدن نیروگاه های بزرگ از مدار وجود دارد که در این صورت تبعات سنگینی متوجه صنایع کشور خواهد شد. این فعال حوزه انرژی با بیان اینکه تمام برنامه ریزی ها باید در قالب طرح جامع توسعه انرژی های تجدید پذیر تدوین و ارائه شود، به این نکته مهم اشاره می کند که بدترین منطقه تابشی ایران از بهترین منطقه تابشی در آلمان بهتر است و می گوید: ظرفیت توسعه نیروگاه های خورشیدی در ایران بسیار بالاست و با تکیه بر این ظرفیت می توانیم صادرکننده برق باشیم.

محمود کریمی می گوید: چون در نهادهای دولتی بهره وری معنای درستی ندارد و سیستم غالب در ایران نیز دولتی است، ضرورت توسعه انرژی های تجدید پذیر کاملا احساس نشده و دولت حاضر نیست از هزینه سوخت مصرفی، روی نیروگاه های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کند.

وی به غیرواقعی بودن قیمت برق اشاره و اضافه می کند: از ابتدا قرار بود فقط شرکت های خصوصی برای تامین نیروگاه های تجدید پذیر اقدام کنند، اما امسال که تمام شرکت های خصولتی به موضوع تامین نیروگاه های تجدیدپذیر ورود کرده اند و بیشتر از ۹۰ درصد از شرکت هایی که در مناقصه ماده ۱۲ قانون رفع تولید برنده شدند، از شرکت های خصولتی بوده است.

وی کندی سیستم دولتی را یکی از عوامل عدم پیشرفت نیروگاه های تجدیدپذیر می داند و در این باره توضیح می دهد: سال گذشته هزینه احداث یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی سه میلیون دلار تعیین شد و این برآورد امسال به ۵۰/۷ میلیون دلار رسید، اما امسال مناقصه احداث این نیروگاه با همان قیمت سال گذشته برگزار شد و شرکت ها به این نتیجه رسیدند که حضور در مناقصه برای آنها به صرفه نیست.

کریمی به اقدامات مثبتی که در دستور کار وزیر جدید قرار دارد، از جمله استفاده از ظرفیت های ایجاد شده توسط ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید که بر بهره وری و کاهش مصرف سوخت اشاره دارد، می پردازد و می گوید که این اقدامات امنیت ذهنی برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت یوروسولار با بیان اینکه پرداختن به انرژی های تجدیدپذیر سهم بسزایی در سرعت توسعه کشور خواهد داشت، در پایان این مصاحبه بر پررنگ تر شدن نقش بخش خصوصی در حوزه انرژی تاکید می کند و می گوید: اگر مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی، فقط زیرساخت ها در اختیار دولت بود، اکنون موقعیت بهتری در کشورمان وجود داشت.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات