پایگاه خبری دنیای سرمایه

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه‌گذاری آنلاین؛

محمدرضا کاظم پور: طرح آمـایش سـرزمین نیازمند مدیریت مناسب است

طرح آمايش سرزمين

محمدرضا کاظم‌پور،در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای سرمایه‌گذاری آنلاین عنوان کرد: ارتقاء سطح آموزش‌وپرورش به منظور افزایش سطح دانش و فرهنگی جامعه و توسعه صنایع دانش‌بنیان، ایجاد فرصت‌های شغلی و توسعه بخش خصوصی به منظور افزایش درآمد و کاهش بیکاری و توسعه بخش گردشگری برای جذب گردشگران و افزایش درآمد کشور از دیگر نیازهای تدوین طرح آمایش سرزمین است.

برنامه‌های توسعه طرح آمایش سرزمین در ایران

مدیرعامل شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر در پاسخ به این سوال که «آیا کشورمان متناسب با موضوع آمایش سرزمین، برنامه‌های توسعه‌ای خود را تنظیم کرده یا خیر؟» گفت:»ایران در زمینه آمایش سرزمین و توسعه‌ای پایدار، برنامه‌هایی را تنظیم کرده است» سپس وی به برخی برنامه‌ها اشاره کرد که در زیر عنوان شده اند:

  • برنامه ششم توسعه
  • برنامه ملی آب و خاک
  • برنامه ملی جنگل‌داری
  • برنامه ملی توسعه گردشگری
  • برنامه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر

وی ادامه داد: با اجرای این برنامه‌ها، در حوزه‌های مختلفی مانند مدیریت منابع طبیعی، انرژی، کشاورزی، گردشگری و آموزش‌وپرورش پیشرفت‌های قابل توجهی در کشور به دست آمده است.

لزوم تدوین یک استراتژی منظم برای توسعه بخش صنعت و معدن

کاظم‌پور، نبود برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب، عدم هماهنگی و یکپارچگی بین مراکز و نهادهای مختلف، عدم توجه به مسائل زیست‌محیطی، کمبود تکنولوژی مناسب و کمبود سرمایه‌گذاری کافی را از جمله موانع مهم بر سر راه اجرای طرح آمایش سرزمین در حوزه صنعت و معدن دانست. البته برای تدوین یک استراتژی منظم برای توسعه بخش صنعت و معدن تدابیری وجود دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنم.

  • برنامه‌ریزی مناسب: باید برنامه‌ریزی مناسبی برای توسعه بخش صنعت و معدن در ایران انجام شود، از تجربیات کشورهای دیگر استفاده و برنامه‌هایی با هدف بهبود بهره‌وری و افزایش کارایی در این حوزه تدوین شود.
  • هماهنگی بین مراکز مختلف: برای جلوگیری از تداخل و تضاد در اجرای طرح‌ها، باید هماهنگی لازم بین مراکز مختلف در زمینه صنعت و معدن فراهم و یک سازمان مستقل با مسئولیت هماهنگی بین این مراکز تشکیل شود.
  • توجه به مسائل زیست‌محیطی: برای حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی، باید در تمام طرح‌های صنعتی و معدنی به مسائل زیست‌محیطی توجه و استانداردهای جدیدی برای حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی ارائه شود.
  • استفاده از تکنولوژی مناسب: برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در بخش صنعت و معدن، باید از تکنولوژی‌های مناسب استفاده و اقدامات لازم برای توسعه تکنولوژی‌های جدید و بهبود کارایی تکنولوژی‌های قدیمی انجام شود.
  • سرمایه‌گذاری کافی: برای توسعه بخش صنعت و معدن در کشور ایران، سرمایه‌گذاری کافی لازم است. باید اقدامات لازم برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این حوزه انجام و همچنین اقدامات لازم برای توسعه بانک‌های تخصصی صنعت و معدن و جذب سرمایه‌گذاری در این بانک‌ها انجام شود.

زیرساخت‌های مورد نیاز برای تدوین طرح آمایش سرزمین

مدیرعامل شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر اظهار کرد: برای تدوین طرح آمایش سرزمین در کشورهای در حال توسعه، نیاز به زیرساخت‌هایی است که می‌توان به دسترسی به اطلاعات کامل و دقیق درباره منابع طبیعی، جمعیت، شرایط جغرافیایی و اقتصادی و سایر عوامل مؤثر در توسعه کشور؛ ایجاد سیستم‌های مدیریت منابع طبیعی و بهره‌برداری بهینه از آن‌ها مانند آب، خاک، جنگل، معادن و پتانسیل‌های گردشگری؛ ارتقاء زیرساخت‌های انرژی، حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات که می‌تواند بهبود قابل توجهی در شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور داشته باشد و توسعه بخش کشاورزی و دامپروری، به منظور تامین غذایی و افزایش صادرات محصولات کشاورزی اشاره کرد.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات