پایگاه خبری دنیای سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:

مشکلات چندوجهی بازار سرمایه از برجام تا رقابت بانک ها

وضعیت بازار سرمایه در حوزه محصولات شیمیایی تحت تاثیر دو فاکتور وضعیت اقتصاد جهانی و نرخ دلار آمریکا قرار دارد. از یک‌سو با افت وضعیت اقتصاد جهانی روبه‌رو هستیم و از سوی دیگر، نرخ دلار کشور آمریکا نیز روند صعودی پیدا کرده است. همچنین سیاست‌های تهاجمی فدرال باعث شده که قیمت‌های جهانی کاهش یابد.
علی صادقین، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مطلب فوق و با ذکر اینکه نرخ ارز نیمایی شکاف زیادی با نرخ ارز بازار آزاد دارد، اظهار کرد: این مساله موجب کاهش ارزش و سودآوری شرکت‌ها شده و با وجود دامپینگ محصولات روس‌ها در بازاری مثل اوره و محصولات دیگر که تا حدودی وضعیت پتروشیمی‌ها را مبهم کرده، با موانعی مواجه هستیم. با توجه به این موضوع رفع احتمالی تحریم‌ها نقش مهمی در بهبود شرایط صنایعی مثل خودروسازی و قطعه‌سازی، نظام بانکی، لیزینگ بیمه و حمل‌ونقل دریایی دارد، چراکه اولویت‌های رفع تحریم‌ها برای این گروه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با گلایه از اینکه بانک‌ها بانکداری نمی‌کنند، افزود: این بخش صرفا بر بنگاه‌داری متمرکز شده و بانک‌های خصوصی نیز تحت تاثیر نهادها و بنگاه‌های بزرگ بوده که تامین مالی پروژه‌ها را بر عهده دارند. البته باید دانست، هزینه جمع‌آوری پول برای بانک‌ها افزایش یافته است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: عدم مشخص شدن نرخ دلار به واسطه مبهم بودن برجام، انگیزه پایین سهامداران به واسطه اینکه هیچ‌گونه خبر بنیادی یا جدی برای تحرک امروز بازار نیست، عدم حمایت جدی در تزریق پول به بازار سرمایه و از همه مهمتر سیاست‌گذاری‌های دستوری با دستورالعمل‌های مکرر در چند وقت اخیر، موجب بلاتکلیفی بازار سرمایه و کاهش سرانه خرید حقیقی‌ها شده، به‌طوری که هم‌اکنون با خروج گسترده پول حقیقی‌ها روبه‌رو بوده و حجم معاملات خُرد نیز در سطوح نسبتا پایینی قرار گرفته است.
صادقین مهمترین ابزار برای رونق بازار سرمایه را مشخص شدن تکلیف برجام دانست و افزود: این امر در گروی ثبات بازارهای جهانی و همچنین تدوین سیاست‌های حمایتی در راستای تزریق پول به بازار سرمایه و تقویت انگیزه بیشتر از طرف سهامداران حقیقی است.
وی در پاسخ به این سوال که “در شرایط کنونی، رشد دو گروه پالایشگاهی و خودرویی به عنوان لیدر سنتی چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟” گفت: گروه پالایشی و خودرویی به صورت سنتی لیدر بازار هستند، با این حال باید دانست که واردات خودرو همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و وضعیت قیمت‌گذاری خودرو و هزینه‌ها به‌رغم ورود به بورس کالا گسترده نیست، زیرا قیمت‌گذاری، دستوری بوده و وضعیت برجام نیز هنوز مشخص نشده تا این دو گروه بر اساس بازار دلار تغییر روند دهند. این موضوع مشخص می‌کند که آیا می‌توانیم این دو را به عنوان لیدر بازار معرفی کنیم یا خیر. به اعتقاد بنده، در شرایط فعلی تا روند چنین مباحثی مشخص نشود، همچنان شاهد درجا زدن بازار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزایش نرخ بهره بین بانکی را از دیگر نگرانی‌ها دانست و گفت: این مساله به عنوان رقیبی برای بازار سرمایه شناخته شده؛ ضمن اینکه هزینه تامین مالی برای بنگاه‌ها که روی فروش مقداری و تولیدات آن‌ها اثرگذار بوده، به عنوان تهدیدی برای بازار محسوب می‌شود.
صادقین در پایان به سهامداران توصیه کرد که از منظر بنیادی، گزارش‌های سه ماهه را بررسی کنند، چراکه بازار سرمایه در این وضعیت نخواهد ماند و در آینده شاهد بهبود شرایط آن خواهیم بود.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات