پایگاه خبری دنیای سرمایه

به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه

ما شب شعر را روز برگزار کردیم!

پیش از شعر همیشه واژه‌ی شب می‌آید؛ اما این‌بار تالش‌ها با سنت‌شکنی محفل شعرشان را ۱۳ تا ۱۴ ظهرِ بیست و ششم اردیبهشت در سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار کردند.

این نشست اهل فرهنگ به بهانه چهارشنبه‌خاتون بود. نشست ماهیانه شعر تالشی که هفت سال است آخرین چهارشنبه‌ هر ماه در رشت و سه سال است که اردیبهشت‌ها در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود.
سرای ادبیات نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از شاعران و هنرمندان بی‌ادعا، خوش‌ذوق و آینده‌دار تالش بزرگ و علاقه‌مندان ادبیات و فرهنگ تالش پر شد.

بانویی شعری زیبا با لهجه تالشی شاندرمن و شاعری با لهجه تالشی عنبران غوغا به پا کرد.

مینو امیر اردجانی دبیر و برگزارکننده‌ی این نشست ماهیانه، مجری بود. با لهجه‌ی تالشدولاب حرف زد، به تالشی شعر خواند و بسیار مسلط و جسورانه جلسه را اداره کرد. به مخاطبان غیر تالش برنامه هم که از هم استانی‌های‌ گیلک و بازدیدکنندگان نمایشگاه بودند و با شنیدن صدای شعر به سرای ادبیات آمده بودند خوشامد گفت و از زیباییی‌های گیلان عزیز گفت که دو قوم تالش و گیل به زیبایی و با دوستی این استان سبز را با هم شریکند.

در این نشست که این بار با مشارکت انجمن شعر تالشی آوی سوی تهران برگزار شد به دعوت مینو امیر اردجانی نخست، شاعری شوریده از ماسوله شعری به زبان فارسی در وصف عشق مادر خواند.

شاعرانی از ماسال و شاندرمن، شاعری از فومن و شاعری از عنبران شعر تالشی خواندند.

در حالی که مباهات و افتخار را می شد در چهره‌ی تک‌تک مهمانان دید مجری اضافه کرد که اقتدار خرده‌فرهنگ‌ها و تقویت آنها به اقتدار زبان معیار کشور ؛ فارسی و فرهنگ کل کمک خواهد انجامید. در خلال برنامه مجری از دکتر رضا رسولی شهردار رضوانشهر که با حمایت و هماهنگی وی حضور شهروندان رضوانشهر در نمایشگاه و چهارشنبه‌خاتون میسر شده بود و خانم لیلا خالقی که سرپرستی تور فرهنگی عازم نمایشگاه را برعهده داشت قدردانی کرد.

و در آخر دعایی که در انتهای تمام برنامه‌های چهارشنبه‌خاتون می‌خواند؛ خدایا بته قسم بدام به هر چی گف ام دلون کا و هر چه شعر ام قلمون کا درییه، روشونه روزون بمه کا ویمگه: خدا قسمت میدهم به هر چه حرف در این دلهاس و هر چه شعر در این قلم‌ها، روزهای روشن را از ما نگیر.

بهر حال چهارشنبه‌خاتون نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خوب بود از آن جهت که قوت قلبی به ما داد که با این نسل از شاعران و عاشقان به فرهنگ و ادبیات تالش قوم کهن تالش هرگز نمی میرد.

 

عارف واحد ناوان

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات