پایگاه خبری دنیای سرمایه

از سوي مديرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران مطرح شد

تـولید ۵۰ هزارتن کاغذ تحریر در سـال ۱۴۰۳

اميد نيکنژاد

با توجه به تحریم‌ها و مشکلات واردات، یکی از چالش‌های فعلی صنایع، تامین کاغذ مورد نیاز است که بخشی از آن توسط شرکت‌های داخلی تامین می‌شود، با این حال هنوز مشکلات زیادی پیش پای تولیدکنندگان وجود دارد و برخی از آن‌ها نیز در تلاش هستند تا بخش عمده تقاضای داخلی را پاسخ دهند.

امید نیک‌نژاد، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با اشاره به برنامه‌های این مجموعه در سال ۱۴۰۳ از آمادگی برای تولید ۵۰ هزار تن کاغذ تحریر در سال جاری خبر داد و گفت: زراعت چوب برای تامین صنعتی باید فرهنگ‌سازی شود.

وی با اشاره به جدیدترین اقدامات شرکت چوب و کاغذ مازندران گفت: امسال در فروردین‌ماه پس از ۱۰ سال، خط تولید تحریر خود را با یک گروه از مهندسان و متخصصان از هند به‌روزرسانی کردیم که تا اوایل اردیبهشت‌ماه هم ادامه داشت و بعد از ۱۰ سال به بهسازی ماشین‌آلات توجه شد.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران افزود: با تعمیرات و بازسازی دستگاه‌های این خط، میزان تولید ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، کاغذ در ریل‌های پشت سر نمی‌ماند و در کیفیت هم تاثیر ویژه‌ای می‌گذارد.

نیک‌نژاد با بیان اینکه شرکت چوب و کاغذ مازندران طی ۲۰ روز اخیر و بعد از بازسازی دستگاه‌ها حدود ۳ هزار و ۶۰۰ تن تولید کرده است، ادامه داد: بخش عمده این تولیدات برای وزارت آموزش و پرورش ارسال شده و بخش دیگر آن نیز برای وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال خواهد شد.

وی درباره هزینه‌های تعمیر و بهسازی ماشین‌آلات این مجموعه نیز بیان کرد: حدود ۵ میلیارد تومان هزینه این کار شده و بیشتر در حوزه بردها و کارت‌های الکترونیکی و به‌روزرسانی انجام شده است.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در ادامه از آغاز به کار دستگاه شیتر با هزینه حدود ۲ میلیارد تومانی خبر داد و گفت: بعضی از گلایه ناشران این بود که وقتی کاغذهای رول برای شیت شدن به مجموعه‌های دیگر می‌رفت، رطوبت مناسب نبود و کاغذ دچار مشکل می‌شد، اما اکنون این مساله رفع شده است.

به‌گفته وی، اکنون این دستگاه با ظرفیت روزانه ۲۰ تن شیت کاغذ مشغول کار است؛ البته این دستگاه می‌تواند به ظرفیت ۴۰ تن برسد.

نیک‌نژاد درباره تولید کاغذ چاپ و تحریر مورد نیاز نشر گفت: سال گذشته در این  مجموعه، حدود ۴۶ هزار تن کاغذ تولید کردیم که این عدد در طول عمر کارخانه مازندران، نخستین‌بار محقق شد؛ در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ هزار و ۵۰۰ تن بود.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با بیان اینکه از این میزان ۳۵ هزار تن برای وزارت آموزش و پرورش تعهد داشتیم، افزود: تا به امروز حدود ۲۶ هزار تن ارسال شده و مابقی را نیز طی دو ماه آینده ارسال می‌کنیم تا پرونده سال تحصیلی بسته شود؛ البته تامین نیاز آموزش و پرورش به اجرای تعهد سایر کارخانه‌ها نیاز دارد.

وی در این زمینه توضیح داد: کارخانه دیبای شوشتر تعهدی داشت، اما در مسیر راه نتوانست این تعهد را انجام دهد. در این میان مشخص نیست که آیا این تعهد بر گردن کارخانه مازندران است یا دولت با واردات آن را تامین خواهد کرد. اگر بر گردن کارخانه مازندران باشد، باید سهم آموزش و پرورش از تولیدات کارخانه بیشتر شود؛ اگر نه، تفاهمی را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دادیم که سهم بازار نشر را بیشتر کنیم.

نیک‌نژاد با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۶ هزار تن کاغذ به حوزه نشر تزریق شد، گفت: پیش‌بینی این است که امسال این رقم را با درصد بیشتری حفظ کنیم؛ البته این موضوع به قرارداد با وزارت آموزش و پرورش بستگی دارد.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران همچنین از برنامه‌ریزی برای تولید ۵۰ هزار تن کاغذ تحریر سال ۱۴۰۳ خبر داد و یادآور شد: اینکه چه میزان از این تولیدات سهم وزارت آموزش و پرورش و چه میزان سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، به قرارداد تابستان برای سال تحصیلی جدید بستگی دارد.

وی افزود: تنها تقاضا در حوزه برق این است تا کارخانه را از فهرست صنایعی که محدودیت مصرف انرژی در تابستان دارند، خارج کنند. دو سال است که این تقاضا را در کارگروه مشترک وزارت صمت و وزارت نیرو مطرح کردیم، اما با وجود دستور معاون اول رییس‌جمهور و پیگیری‌های وزرای مختلف، اتفاق نیفتاده است.

نیک‌نژاد با بیان اینکه اکنون پیش از شروع فصل گرما بار دیگر این درخواست را مطرح می‌کنم، ادامه داد: تقاضا داریم که شرکت چوب و کاغذ مازندران را در فهرست صنایعی بیاورند که از این محدودیت خارج شویم، زیرا در این صورت حدود ۱۰ هزار تُن به ظرفیت تولید کاغذ تحریر مجموعه افزوده خواهد شد و معتقدم که برای کشور رقم بزرگی است.

به‌گفته وی، این مساله در فصل زمستان، برای حوزه گاز وجود داشت؛ خیلی حاد بود و سه‌ماه‌و‌نیم طول کشید و امیدواریم امسال این مشکل را نداشته باشیم. اگر دولت و وزارتخانه‌های مرتبط در حوزه انرژی کمک کنند، وضعیت تولید کارخانه چوب و کاغذ مازندران مطلوب خواهد بود.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از تامین چوب به عنوان مهمترین و اصلی‌ترین مشکل این مجموعه نام برد و گفت: زراعت چوب در دنیا یک صنعت پول‌ساز است؛ دیگر نباید به سمت قطع درختان جنگل برویم و در برنامه‌های چوب و کاغذ مازندران اصلا به دنبال چنین چیزی نیستیم.

نیک‌نژاد با بیان اینکه اصلا به دنبال برداشت چوب از جنگل‌ها نیستیم، گفت: تنها تقاضا، این است که چوب‌های شکسته و افتاده‌ای که وجود دارد و بهداشت جنگل را به مخاطره می‌اندازد، جمع‌آوری کنند و یا به کارخانه بدهند یا اقدام دیگری روی آن انجام دهند، زیرا سرمایه‌های ملی هستند.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات